Mobilització ciutadana
La comissió per la sanitat pública crida a mobilitzar-se diumenge per exigir l’Hospital Ernest Lluch
Amb la "Passejada per la Salut", el 25 de maig, preveu reunir veïns de Cerdanyola, Ripollet, Montcada, Barberà i Badia per reclamar un equipament sanitari pendent des de fa gairebé 20 anys.
Aquest diumenge 25 de maig, la comissió d'entitats per la sanitat pública de Cerdanyola, junt amb les de Badia, Barberà, Ripollet i Montcada i Reixac. convoquen la "Passejada per la Salut". Amb aquest convocatòria, es vol reclamar la construcció de l’hospital Ernest Lluch, una infraestructura sanitària llargament esperada i que hauria de garantir una atenció més propera a més de 180.000 habitants del Vallès Occidental, però també defensar la sanitat pública.
Una mobilització per la sanitat pública
La "Passejada per la Salut. Una sanitat 100x100 pública i de qualitat " començarà amb una concentració a les 10.30 h de diumenge a la plaça de l’Abat Oliba de Cerdanyola. A les 11 h, els participants iniciaran una caminada fins al parc de Can Massot, al costat del CAPII Cerdanyola-Ripollet. Durant el recorregut, s’uniran als Quatre Cantons amb altres columnes procedents de les poblacions veïnes, simbolitzant la unitat territorial en la demanda d’aquest equipament essencial.
Cartell de la concentració convocada per aquest diumenge. FOTO: Cedida
Un projecte amb dècades de retards
La reivindicació de l’hospital Ernest Lluch es remunta a fa gairebé dues dècades. El 2005, la Generalitat va anunciar la seva construcció per descongestionar el Parc Taulí de Sabadell i atendre la població d de Cerdanyola, Montacada i Reixac, Ripollet, i posteriorment, Barberà i Badia. El projecte però, ha patit nombrosos retards i entrebancs administratius. El 2024, l’AMB va aprovar inicialment la modificació del Pla General Metropolità per permetre la construcció del centre als terrenys de l’antiga fàbrica Redosa, entre Montcada i Ripollet. Tot i això, el projecte encara està pendent de tràmits com la cessió de terrenys i la licitació de les obres per part de la Generalitat.
Tràmits urbanístics en marxa
Actualment, la construcció de l’hospital encara està pendent de tràmits burocràtics. L’aprovació inicial del canvi de planejament en el sector, als terrenys de l’antiga fàbrica Redosa, ha estat en exposició pública fins el 7 d’abril d'aquest any, segons informava la Veu de Montcada. Si no hi ha entrebancs, l’AMB podria fer-ne l’aprovació provisional abans de l’estiu i la definitiva, per part de la Generalitat, podria estar abans d’acabar l’any. Un cop aprovat el canvi de planejament, caldrà fer el conveni per a la cessió dels terrenys i licitar el projecte a càrrec dels pressupostos de la Generalitat.
Projecció de l'Hospital Ernest Lluch. FOTO: Arxiu
Debat sobre el model urbanístic i la titularitat dels serveis
El futur hospital, que dependrà del Parc Taulí, oferirà serveis d’urgències, atenció ambulatòria especialitzada, diagnòstic per la imatge, rehabilitació i hospital de dia, entre d’altres. També es preveu la construcció d’un nou barri al seu entorn, amb habitatges, equipaments i zones verdes, fet que ha generat debat polític sobre el model urbanístic i la titularitat dels serveis associats.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris