Música
Punk, rock, pop, psicodèlia: els 10 grups que tocaran a l'Amic Fest
És un dels concerts emmarcats en la Festa Major del Roser de Maig
A Cerdanyola, parlar de donar oportunitats de tocar a grups emergents és el mateix que parlar de l'AMIC Fest. Any rere any, l'associació AMIC Amiant apropa al públic cerdanyolenc tot un seguit de bandes incipients del panorama musical català i espanyol, que sempre reben una bona acceptació per part d'un públic cada cop més acostumat a apreciar les virtuts musicals dels grups que estan començant. L'AMIC Fest se celebra cada any coincidint amb la Festa Major del Roser de Maig, és una de les activitats de la celebració, i aquest any tindrà lloc al parc del Turonet, el divendres 5 de maig a les 17 h.
El TOT Cerdanyola fa un repàs pels grups que visitaran el municipi amb motiu de l'AMIC Fest
Bofirax (17 h)
Adrià Serarols defineix Bofirax com a "un projecte musical independent en què ell mateix utilitza una barreja de textures i sons electrònics i orgànics per tal de crear diversos paisatges i ambient". Nascut a finals del 2014, Sererols s'acompanya de la guitarra, per afegir un toc personal, i també d'aigua sincopada i percussions. La música de Bofirax té un munt de matisos minimalistes i d'ella es diu que "està esculpida en tots els detalls per aconseguir textures úniques".
The Missing Leech (17.40 h)
Maurici Rivera, un músic que s'autodenomina "anti folk" de Sant Joan de Vilatorrada va començar amb el seu projecte "The Missing Leech" l'any 2007. En aquest cas, es tracta d'un grup ja consagrat, que ha dut a terme concerts per tota Espanya i que compta ja amb 11 àlbums.
Cor Blanc (18.30 h)
La Mireia i en Sergi formen el duet barceloní Cor Blanc. Un duet que juga amb el folk, el lo-fi i l'electrònica en un joc de melodies a vegades nostàlgiques, a vegades alegres però sempre molt personals. Amb una guitarra elèctrica, un sintetitzador i una caixa de ritmes, Cor Blanc aconsegueixen arribar a l'espectador fins a remoure'l. Sentiment i talent a parts iguals en una proposta molt cuidada musical i estèticament que s'està fent un lloc en el panorama indie del nostre país a base de personalitat i geni.
Tigres Leones (19 h)
Van començar el seu camí l'any 2012 i sempre ha estat considerat un grup diferent. Amb composicions inclassificables, són capaços de barrejar pop, rock i psicodèlia amb unes lletres irreverents on es parla d'una realitat surrealista. Tot això ho planteja l'imaginari de Javier Marzal i Luismi Pérez. El fet de ser tan especials, potser ha estat el motiu pel qual no han rebut l'atenció mediàtica que mereixen.
Neleonard (20.10 h)
Després de complir totes les expectatives amb el seu primer 'album Las causas perdidas, la crítica va col·locar a Neleonard com a la gran promesa del pop cantat en castellà. A banda, el seu potent directe és una de les claus que han portat al seu nou disc, Un lugar imaginado, a ser la culminació d'una proposta molt atractiva. Amb dinamisme, intensitat, jocs amb la música, amb els tons i els ritmes, el nou disc de Neleonard fa gala d'una mirada èpica del pop que, de ben segur, pot agradar al públic cerdanyolenc.
Sandré (20.55 h)
Un grup de "punk descarnat", com apunten alguns mitjans de comunicació especialitzats. A la seva pàgina de la xarxa social musical Bandcamp, es poden escoltar quatre de les seves cançons, totes del 2018.
Terrier (21.25 h)
Terrier són un quartet que va néixer a l'ambient underground madrileny l'any 2012. Al principi feien músiga garage, però a poc a poc es van anar desvinculant d'aquest so. El seu segon disc, La Plaga, està elaborat per generar una atmosfera embriagant, en la que conviuen els aspectes més sòrdids i els més purs com si fossin, assenyalen alguns mitjans, "dues cares de la mateixa moneda".
Diamante negro (22.10 h)
Un infermer i un fisioterapeuta fan pop, encara que els agrada elm punk. No sonen actuals, expliquen ells mateixos, però tampoc als 80 ni als 90. Diuen que "mai toquen una cançó de la mateixa forma". Es consideren a ells mateixos: medicina preventiva.
Opatov (22.50 h)
El seu últim disc Botánica oculta, llueix un so psicodèlic, com els seus anteriors treballs, però, certament, amb un punt més transparent i elegant. Opatov és un grup cerdanyolenc, que està recollint els fruits de molt d'esforç i també de la bona rebuda que va tenir el seu primer disc, Bacán, l'any 2015.
A banda de tots aquests grups, a les 19.40 h, també tocarà Bórgamo Ventura.
Veure Comentaris