Jaume Maranges en l'interior de la Ferreteria Maranges

EMPRESA

Maranges: "És necessari que arribin empreses a la zona del Parc de l'Alba"

Jaime Maranges pren el relleu de Lluís Sisquella al capdavant de Cerdanyola Empresarial

 

 

L'associació d'empresaris Cerdanyola Empresarial estrena nou president. Jaume Maranges va ser escollit per l'assemblea de socis per ser el relleu de Lluís Sisquella al capdavant de l'entitat de Cerdanyola del Vallès. Maranges és gerent de la Ferreteria Maranges, negoci familiar amb gairebé 90 anys, i va ser un dels primers membres de Cerdanyola Empresarial ara fa una dècada.

  

 

Com encares aquesta nova etapa al capdavant de Cerdanyola Empresarial?

 

Amb moltes ganes. Amb ganes de continuar fent la feina que ja havia fet en Lluis Sisquella, que ha estat un molt bon president durant aquests vuit anys, i de fer créixer l'associació a nivell de socis, de serveis i col·laboració amb altres entitats.

 

Lluis Sisquella seguirà com a vicepresident. Se seguirà, per tant, la línia que havia seguit la seva presidència?

Totalment. Serem una junta continuista. Mantenim la mateixa estructura afegint dues persones que s'han incorporat: l'Àngel Domínguez d'Ercros i en Ramon Núñez de Leisure and Games.

 

Quines línies d'actuació es marquen per assolir objectius com augmentar el nombre de socis

Contactar amb ells, oferir els serveis que donem com la interlocució amb l'administració o organitzar trobades amb empresaris. Hi ha empresaris que no tenen contacte amb altres empreses del municipi i nosaltres fem dues o tres trobades de networking i ho valoren positivament.

 

Quin balanç fa dels 10 anys de vida de l'associació?

La valoració és positiva. Els anys han passat i l'associació ha crescut. Tenim previst fer una celebració del 10è aniversari.

 

Aquests deu anys han coincidit amb tots els anys de la crisi, com han evolucionat i s'han adaptat les empreses?

Totes s'han hagut d'adaptar. Vam fundar l'associació l'any 2008, que va ser el primer any de la crisi i fins el 2014 es va viure la crisi més seriosa. A partir de fa quatre anys i fins ara, sembla que s'ha remuntat la situació. Les empreses han hagut de mirar com reduir despeses i incrementar ingressos buscant nous recursos, nous clients i nous mercats.

 

Com ha afectat el moment polític i social a Catalunya a les empreses de Cerdanyola?

La situació ha afectat les empreses de Cerdanyola i Catalunya. És un tema complicat amb el qual s'ha de conviure.

 

Qui és en Jaume Maranges?

Sóc fill d'un empresari, tinc 49 anys i en porto 25 vinculat al negoci familiar. L'empresa es va fundar l'any 1929, l'any vinent celebrarem els 90.

 

 

Quin pes tenen les empreses familiars a Cerdanyola?

No hi ha gaires empreses familiars al municipi. És una situació que no s'escull. A Cerdanyola, quan als anys 60 es va començar a instal·lar l'empresa gran, es tractava de multinacionals.

 

 

Quins reptes ha d'assumir Cerdanyola en l'àmbit empresarial?

Un d'ells és tirar endavant el Centre Direccional. És un tema que està encallat i les llicències no s'estan donant. És necessari pel municipi que a la zona del Parc de l'Alba arribin empreses per impulsar el sector econòmic. L'associació pot intentar parlar amb l'Ajuntament i l'administració pública per intentar desencallar el tema. S'ha d'aconseguir que les empreses vulguin venir a Cerdanyola com a altres municipis de l'entorn en els quals des de l'administració es treballa el contacte amb l'empresa externa.

 

 

A inicis d'any, s'anunciava una reunió de l'associació amb l'Ajuntament per tractar la situació de Polizur. Com va anar?

Es va tractar el tema i hi ha hagut accions molt puntuals de controls policials o controls d'accés al polígon. Sobretot durant les tardes-nit del cap de setmana, que és quan es dona el conflicte entre empreses i veïns de la zona i la gent que va a la zona d'oci. S'està actuant i, parlant amb l'administració, s'ha vist que hi ha més d'una incidència amb les empreses de la zona.

  

  

En Lluís Sisquella ha parlat alguna ocasió d'aconseguir que Cerdanyola sigui "una ciutat amiga de les empreses". Com s'aconsegueix això?

Primer, que l'administració doni facilitats a nivell d'impostos, legislació o llicències.

  

  

Quin és el punt fort del sector empresarial de Cerdanyola?

El servei que pot donar, estar en un lloc estratègic proper a nus de comunicacions i a Barcelona. Hi ha moltes multinacionals que volen venir a Barcelona però que no es queden a Barcelona i aquí tenen la part del Vallès, i Cerdanyola en concret amb la zona del Parc Tecnològic, la Universitat Autònoma, el Parc del Sincrotró...

  

  

I quin seria el punt més feble?

A nivell econòmic, l'administració i la part empresarial mai ha acabat de tenir un camí marcat per poder fer les coses.

  

 

Veure Comentaris