L’Escola Carles Buïgas compleix mig segle de vida. FOTO: Marc Mata

Actualitat

L’Escola Carles Buïgas compleix mig segle de vida

Una setmana cultural plena d’activitats ha acabat aquest dissabte amb una gran festa

Aquest dissabte 17 de maig, l’Escola Carles Buïgas de Cerdanyola ha celebrat el seu 50è aniversari amb una gran festa. Mig segle de vida no es fan sempre. El centre es va inaugurar l'any 1974 i a dia d'avui continua sent un referent educatiu i social al barri i a la ciutat. 

Fa uns dies en declaracions al TOT Cerdanyola al dia, la seva directora, Marta López, destacava que l'escola “va néixer juntament amb el barri i, des de llavors, n’ha estat una peça clau. No només eduquem, sinó que promovem el vincle entre les famílies i les entitats del nostre entorn. Som una escola profundament arrelada al barri, que creix amb ell i gràcies a ell”.

Per commemorar l’efemèride, un dels murs del pati ha estat pintat per alumnes del centre amb una obra col·lectiva que homenatja aquests 50 anys d’història. Un símbol visual del pas del temps i de la implicació activa de l’alumnat en la vida de l’escola. Els alumnes han dibuixat fins a 50 espelmes, una per cada any que fa el centre. 

Ball de bastons per part dels alumnes. FOTO: Marc Mata

La festa dissabte ha tancat una setmana cultural que ha omplert el centre de memòria, aprenentatge i creativitat. Amb el títol “Orígens. 50 anys de l’escola Carles Buïgas”, els infants han treballat el passat de l’escola i del barri per entendre millor el seu present i imaginar el futur.

Cada comunitat educativa ha aprofundit en una temàtica diferent: els més petits han conegut jocs antics i com era la vida familiar fa dècades; els cursos mitjans han entrevistat avis i àvies, explorant els canvis al barri i a la ciutat; i els grans han fet recerca sobre la vida als anys 70, coincidint amb la inauguració del centre, i han conegut testimonis a la residència Canaletes.

Actuació de l'Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola. FOTO: Marc Mata

Un programa variat per a tots els públics

Entre les activitats destacades, hi hagut exposicions de fotografies antigues i treballs dels alumnes sobre la història de l’escola, així com tallers d’educació artística amb tècniques com el “Tape Art” o el pop art per representar el passat escolar. També s’han preparat balls i danses populars d’altres èpoques com “La Yenka” o “El ball dels pastorets”.

Un dels moments més emotius ha estat la bufada d'espelmes i l’estrena del nou himne de l’escola, creat expressament per aquesta efemèride, i en el qual han cantat tots els infants de l'escola que han assistit a la festa. La cultura popular com les sardanes de l'Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola o la batucada al ritme de Batúcamela no ha faltat. 
 

Batúcamela tancant el matí festiu amb el so de la seva percusió. FOTO: Marc Mata

En el torn dels parlaments, Marta López, directora del centre,  assenyalava que "és un moment per mirar endavant amb il·lusió cap els reptes i oportunitats que prosperen".  López ha volgut agraïr a tothom que ha participat i col·laborat en els preparatius del 50è aniversari. 

Marta López, actual directora de l'escola. FOTO: Marc Mata

Per la seva l'anterior directora del centre, laFrancesca Rauet Agustífeia un recordatori de tothom qui ha passat pel centre al llarg d'aquests 50 anys i es mostrava "molt feliç de poder estar celebrant aquests 50 anys".  

Francesca Rauet Agustí,, anterior directora. FOTO: Marc Mata

Pel que fa en els parlaments més polítics, Júlia López Quintana, com a representant dels Serveis Territorials de la Generalitat, ha posat en valor la feina de tota la comunitat educativa del centre i ha reivindicat l'èxit de l'escola pública: "Una escola accessible per a tothom, inclusiva i que garanteixi la igualtat d'oportunitats. Forma als ciutadans lliures i crítics". A més, ha destacat que en aquests 50 anys  "l'escola Carles Buïgas ha sabut adaptar-se als canvis".

Per la seva banda, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Cerdanyola, David Gonzalez, ha remarcat que "el barri ha canviat tot completament. El que no ha canviat mai i que és molt característic és l'ànima del centre educatiu. El Carles Buïgas és un exemple." Gonzalez ha afegit que l'escola pública "serveix per transformar la societat per fer un món millor". Ha conclòs la seva intervenció comentant que l'escola continuarà tenint el suport del govern municipal. 

El batlle cerdanyolenc, Carlos Cordón, ha estat l'encarregat de tancar el torn dels parlaments. Cordón ha afegit que "representeu el que ha de ser una escola pública. Una escola inclusiva, de qualitat i de proximitat". "L'escola és una part essencial del que és la vida d'un barri", ha dit. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris