Acte del PSC sobre la pandèmia al MAC. FOTO: PSC

Política

L'acte del PSC sobre la pandèmia destaca el paper de la sanitat pública i la Unió Europea

L'acte es va celebrar al MAC amb Víctor Francos, Rosa Gutiérrez i Cèsar Martínez

El PSC de Cerdanyola del Vallès va organitzar, el divendres 17 de setembre, l’acte “La pandèmia a primera línia” a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola (MAC). En format tertúlia, es va repassar els inicis i conseqüències de la pandèmia a través de tres punts de vista diferents: el de Víctor Francos, Secretari General de Cultura i Esport del Govern d'Espanya i exregidor del PSC de Cerdanyola; el de Rosa Gutiérrez, infermera a l'Hospital de Terrassa i Secretària de Salut i Política Social del PSC de Cerdanyola; i el de Cèsar Martínez: coordinador de la Creu Roja de Cerdanyola-Montcada-Ripollet.

Des de la seva experiència al Ministeri de Sanitat, Víctor Francos va destacar que als inicis no hi havia informació respecte a aquesta malaltia i com el mercat de productes mèdics es va saturar, fent que augmentessin els preus de respiradors i d’equips de protecció. Respecte a la vacuna va posar en valor el paper de la Unió Europea: “gràcies a la UE s’han pogut adquirir moltes vacunes i s’han salvat milers de vides pel fet d’estar dins d’un marc global europeu”.

Per la seva banda, Rosa Gutiérrez va explicar la seva experiència com a infermera a l’hospital de Terrassa, fent èmfasi en com la pandèmia ha canviat la seva professió i assegurant que ha estat l’experiència més dura fins ara laboralment. Recordava com “els professionals vam reforçar l’agenda treballant festius i caps de setmana” i va agrair el suport al col·lectiu sanitari per part dels ciutadans cada tarda des dels seus balcons.

Cèsar Martínez va parlar de la seva experiència des de la Creu Roja local i que “va ser una situació inesperada i que va arribar de cop”. Gràcies als seus voluntaris i d’altres que es van interessar, van poder ajudar a totes aquelles persones que es trobaven en una situació vulnerable i com el pla de xoc anomenat “pla respon” va captar i canalitzar molts recursos. Remarca com la pandèmia ha posat de manifest que tots som vulnerables i per això hem de tenir la millor sanitat pública.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris