Presentació d'Albert Turon com a candidat d'ERC a les eleccions municipal 2023. FOTO: Mónica GM

Política

Albert Turon, candidat d'ERC, es compromet a "posar Cerdanyola en marxa en un context difícil"

ERC presenta el seu candidat a l'alcaldia de Cerdanyola, Albert Turon, en un acte al MAC

Albert Turon ja s'ha presentat a la ciutadania com a candidat d'Esquerra Republicana (ERC) a les eleccions municipals del 2023 a Cerdanyola del Vallès. El pati del Museu d'Art ha acollit l'acte de presentació, aquest dimarts 27 de setembre, davant un centenar de persones i amb la participació de representants forts del partit.

Relleu de candidats

Sota el lema Cerdanyola en marxa, Turon s'ha presentat amb la posada en escena i el discurs d'un candidat que veu possible l'arribada d'ERC a l'alcaldia de la ciutat. En les eleccions de 2019, els republicans van ser la segona força més votada, augmentant els vots respecte als comicis anteriors. Aquesta serà la primera experiència d'Albert Turon com a candidat, substituint així la candidata de les últimes tres eleccions, Helena Solà.

Precisament, Solà ha estat l'encarregada de conduir l'acte de presentació del seu company al grup municipal. Solà ha assegurat que Cerdanyola té un potencial poc aprofitat i unes mancances que Turon haurà d'activar i resoldre, respectivament. Després de remarcar la implicació activista i associativa del candidat, Solà ha donat pas a l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, com a exemple pròxim de govern republicà.

Mireia Ingla i la "fórmula santcugatenca"

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha iniciat el seu discurs assenyalant que "governar vol dir resoldre els problemes diaris, alhora que es mira al futur". En aquesta línia, Ingla ha defensat que els governs han d'establir plans i iniciatives a llarg termini. Com a exemple, ha explicat quina és la "fórmula santcugatenca" per complir els objectius del seu govern, el qual comparteix en coalició amb PSC i CUP. Ingla ha destacat les mesures preses en àmbits com l'habitatge, la contaminació, el transport públic, la digitalització i l'esport.

Després de la intervenció d'Ingla, quatre persones del públic han intervingut per la seva relació amb Albert Turon. Tots quatre han parlat de la part més personal del candidat d'ERC. Hi han intervingut l'Abir, una dona kurda amb qui comparteix l'escola dels seus fills; en Miquel, un excompany de feina al cos de Mossos d'Esquadra; l'Addaia, filla d'una amiga de Turon; la Sandra, una dona d'origen colombià que va conèixer el candidat en unes trobades d'ERC; i en David, un amic de la infància que ha posat el to més emotiu a l'acte.

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, en l'acte de presentació del candidat d'ERC. FOTO: Mónica GM

 

Posar Cerdanyola en marxa "en un context difícil"

Albert Turon ha pujat a l'escenari del pati del MAC entre aplaudiments i llençant un compromís inicial: "posar Cerdanyola en marxa en un context difícil". Turon ha fet referència a la crisi climàtica, la guerra a Europa, la pandèmia, previsions de crisi econòmica i el "fantasma del feixisme" com al context global en què caldrà governar Cerdanyola.

Acceptant aquest compromís com "una responsabilitat", el candidat republicà ha fet un avançament dels temes que destacarà en la seva campanya. El primer de la llista ha estat l'habitatge. Turon ha assegurat que cal tenir habitatge de lloguer per a col·lectius com la gent jove o la gent gran, així com habitatge social i residències d'estudiants per solucionar l'augment de preus del lloguer que suposen els pisos d'estudiants.

Sobre sostenibilitat i medi ambient, Albert Turon ha dit que cal potenciar instal·lacions d'energies renovables als edificis públics, així com carregadors per a cotxes elèctrics, més refugis climàtics i més carrils bici. "Hem de fer un pas endavant i instal·lar plaques solars sobre els edificis públics", ha afirmat. També ha fet referència a millorar la seguretat amb més Policia Local i agents cívics, així com a potenciar els eixos comercials fent que siguin "atractius i agradables".

Albert Turon, candidat d'ERC a les eleccions municipals. FOTO: Mónica GM



Durant el seu discurs, Turon ha alertat de la necessitat de no perdre més generacions que marxen de la ciutat, assegurant opcions de treball, habitatge i oci per a la gent jove. En referència al jovent i els estudiants, ha apuntat que calen més sales d'estudi, i obertes durant més temps a la ciutat.

Turon ha assegurat que tot plegat cal fer-ho de la mà de les entitats i el veïnat de tots els barris, i ha demanat que la ciutadania l'ajudi a fer possibles els plans que té per a la ciutat. "Vull ser alcalde per millorar la ciutat on tots i totes puguem viure millor", ha finalitzat.

Turon acompanyat de Mirea Ingla (ERC Sant Cugat), Raül Romeva (exconseller), Isabel Cruz (president d'ERC Cerdanyola) i Joan Manel Tresserras (exconseller). FOTO: Mónica GM

 

Raül Romeva: "república és sinònim de democràcia"

El nom fort de l'acte d'ERC ha estat el de Raül Romeva, vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 de la formació. La intervenció de Romeva ha tancat la vetllada amb un discurs que ha repassat els valors del republicanisme: "La millor manera de combatre el feixisme passa per ser república".

L'exconseller ha assenyalat que "la democràcia en termes republicans vol dir que el poble decideix què vol ser", i en referència als governs locals, ha considerat que les polítiques útils són aquelles que volen transformar la realitat.

Membres d'ERC Cerdanyola a l'acte de presentació d'Albert Turon com a candidat. FOTO: Mónica GM

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris