Carrer Sant Ramon. FOTO: Mónica GM

Política

ERC demana guanyar espai als cotxes per poder ampliar les terrasses amb seguretat

Esquerra també demana que les obres de la plaça de l'Abat Oliba s'ajornin fins després de l'estiu

ERC Cerdanyola demana al govern municipal que s'ampliï l'espai dedicat a terrasses dels bars i restaurants utilitzant l'espai destinat a l'aparcament i circulació de vehicles. La formació destaca que l'ampliació hauria de fer "compatible i segur el passeig, la circulació de bicicletes i patinets, el lleure infantil i les activitats comercials".

"Esquerra s'ha mostrat repetidament a favor de facilitar l'ampliació de les terrasses a bars i restaurants per tal que puguin reprendre la seva activitat", assenyalen des de la formació, afegint que "Cal evitar que aquest aprofitament de l'espai públic derivi en conflictes amb el veïnat o vianants en un moment on també augmenta l'ús social dels carrers".

Més concretament, el grup municipal republicà proposa fer complir la prohibició de circular per les illes de vianants com la dels carrers Sant Martí i Sant Ramon; Destinar fileres d'aparcaments dels carrers comercials a l'ampliació de terrasses de bars i restaurants per evitar congestionar les voreres de vianants, per exemple a l'Avinguda Catalunya i convertir tots els carrers de Cerdanyola en zona 30, per guanyar en seguretat, afavorir la circulació de bicicletes i mantenir part de la reducció de soroll i contaminació ambiental guanyada durant el confinament.

A més, ERC planteja reconvertir el carril bici de l'Avinguda Espanya a vorera per a vianants i afavorir la circulació de la bicicleta per la calçada garantint una velocitat màxima de 30km/h i tancar a la circulació carrers a tots els barris per tal que s'hi pugui passejar i fer esport, especialment a les zones de major densitat com Banús, Bonasort o Fontetes.

Per una altra banda, Esquerra demana que les obres que estan actualment en marxa a la plaça de l'Abat Oliba s'ajornin fins després de l'estiu "per no interferir amb la recuperació econòmica del sector comercial i de restauració, tot i mostrar la satisfacció pel fet que, finalment, es faci realitat una obra tan necessària". ERC explica que el contracte per reparar desperfectes de la zona de vianants de la plaça es va signar el 7 de maig i destaca que "afectaran l'eix comercial just quan aquesta activitat reprèn el seu funcionament després del tancament forçat per la crisi de la Covid-19".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris