Els Mossos d'Esquadra implementen la cita prèvia per posar denúncies a comissaria

Per a denúncies de fets greus i urgents no caldrà reserva horària

Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa un sistema de cita prèvia per a posar denúncies, segons ha informat la policia catalana. El pla s'està implementant a totes les comissaries i busca una optimització del temps tant dels ciutadans com de la pròpia comissaria.

La reserva d'hora es pot fer accedint a la plataforma, disponible també als dispositius mòbils, per triar la comissaria on vol adreçar-se la persona per posar la denúncia i escollir la franja horària en la qual vol ser atès d'entre les disponibles, de 6 a 22 hores. Per als fets greus i urgents no caldrà reserva horària.

 

Des de Mossos asseguren que el sistema de cita prèvia evitarà llargues cues d’espera, i es podrà reservar per realitzar tràmits administratius com la declaració de permís de viatge a l’estranger per a menors i per denunciar fets no penals, com les pèrdues de documentació i/o objectes. També es poden denunciar a través de cita prèvia fets penals que no requereixin una instrucció complexa com ara robatoris amb força a habitatges i establiment, furts, robatori a interior de vehicle i danys lleus, a banda de robatoris amb violència i intimidació, lesions, amenaces, sostracció de vehicle i ocupació d’immobles.

Les denúncies relatives a delictes d’especial gravetat i urgència seguiran sent ateses sense cita prèvia i de forma preferent.