Equip de malalties minoritàries respiratòries de l'Hospital Parc Taulí. FOTO: Parc Taulí

Societat

El Parc Taulí, designat com a unitat d’expertesa clínica (UEC) en malalties minoritàries respiratòri

El Parc Taulí ja forma part de quatre unitats d'expertesa en diferents àmbits

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell, centre de referència per als cerdanyolencs, ha estat designat com a unitat d’expertesa clínica (UEC) en malalties minoritàries respiratòries en l’àmbit de Catalunya, tant per adults com per a la població pediàtrica. Amb aquesta nova designació, el Taulí forma part d’un dels cinc centres hospitalaris que conformen la Xarxa d’Unitats d’Expertesa Clínica (XUEC) en aquest àmbit.

Aquesta resolució s’emmarca en l’estratègia de potenciar les Xarxes d’Unitats d’Expertesa Clínica (XUEC) en malalties minoritàries del Pla de salut 2021-2025. Així, el Parc Taulí ja forma part de quatre unitats d'expertesa en diferents àmbits.

Expertesa en Fibrosi Quística

D’entre les diferents categories que s’inclouen en la nova XUEC, el Parc Taulí ha estat acreditat, concretament, per Fibrosi Quística (FQ), malaltia pulmonar intersticial i bronquièctasis. Per això, aquesta unitat està formada per un equip multidisciplinari de professionals que abasten les diferents patologies, en l’edat adulta i pediàtrica.

Amb aquesta designació, el Parc Taulí ja forma part d’un total de quatre XUEC, després que els anys anteriors també va rebre les acreditacions en malalties cognitivoconductuals de base genètica, en l’edat adulta i pediàtrica; en malalties minoritàries neuromusculars, en adults; i en malalties minoritàries immunitàries: àrea de malalties autoimmunes sistemàtiques, tant per a adults com per a la població pediàtrica.

El coordinador de la nova UEC en malalties minoritàries respiratòries al Parc Taulí, Manel Luján, ha assegurat que “amb aquesta designació el Taulí es converteix en l’únic hospital fora de Barcelona amb aquest nivell d’acreditacions d’expertesa en malalties minoritàries”.

Així mateix, Luján ha destacat que “aquesta acreditació implica el reconeixement a una trajectòria assistencial en el tractament i la investigació d’aquestes malalties“, afegint que “el reconeixement a la qualitat pot atreure recursos, materials i humans, cap a la institució per poder continuar treballant i millorant en l’àmbit assistencial i de recerca, en benefici dels pacients“.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

Veure Comentaris