Vacunades de la primera dosi totes les residències de gent gran de la ciutat

La regidora de Promoció de la Salut i Gent Gran de l'Ajuntament de Cerdanyola explica que la campanya de vacunació està sent "tot un èxit"

Des que va començar la campanya de vacunació contra la Covid-19 a Cerdanyola ja s'han vacunat 501 persones. Totes elles són persones residents a residències de gent gran o persones amb diversitat funcional, així com professionals treballadors d'aquests centres i sanitaris. 

Carme Arché, regidora de Promoció de la Salut i Gent Gran, explica que ja s'ha vacunat de la primera dosi a totes les residències de gent gran de la ciutat. Les darreres residències en vacunar van ser la nova Clece Vitam Ceritania i l'Olivera durant el dissabte 9 de gener. Entre l'11 i el 13 de gener també els centres ocupacionals i de discapacitats quedaran vacunats. 

La campanya de vacunació "està sent tot un èxit", segons explica la regidora. "Des de les residències em traslladen que tots estan molt contents i remarquen l'eficiència des de Salut". A més, afirma que tothom s'ha vacunat i només és un percentatge molt baix dels sanitaris que en algunes residències no s'han volgut vacunar.

 

La situació de la pandèmia a la ciutat, encara dolenta

Mentrestant, el risc de rebrot es manté en nivells molt alts. Segons les dades del Departament de Salut, el dilluns 11 de gener, el risc de rebrot se situa en els 656 punts i el percentatge de persones que resulten positives en una prova PCR o en un test d'antígen és superior al 9%.

A més, hi ha deu persones de la ciutat a l'hospital afectades per la malaltia. Des de l'inici de la pandèmia han mort 125 persones de Cerdanyola.