UAB
La UAB porta la ciència als bars amb el festival 'Pint of Science',... però a Sabadell
Investigadores de la UAB fan xerrades en bars de Sabadell i Barcelona per apropar la ciència al públic general
La ciència surt del laboratori i se serveix amb una cervesa. Així es presenta el Pint of Science, un festival internacional que arriba per primer cop a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a Sabadell, on es desenvolupa la major part de l’activitat oberta al públic.
La ciència, a cop de pinta
Tot i que el campus de la UAB està ubicat a Cerdanyola, les xerrades obertes al públic no tindran lloc a cap bar del municipi, sinó al pub The Wild Geese de Sabadell, del 19 al 21 de maig, a partir de les 19.30 h. La iniciativa pretén apropar la recerca a la ciutadania en un entorn informal, amb un total de nou xerrades científiques impartides per investigadors de la UAB i d’altres centres de recerca del campus.
Intel·ligència artificial, física i nanotecnologia
Els temes són diversos i pensats per al gran públic: des de sostenibilitat i salut fins a l’univers, els meteorits o la intel·ligència artificial. Per exemple, Aura Hernández (Escola d’Enginyeria de la UAB i CVC) parlarà sobre com la IA pot millorar la salut i la mobilitat; Martí Perarnau (Departament de Física) reflexionarà sobre el consum energètic i el processament de la informació; i Eduard Masvidal (ICN2) explicarà com les tecnologies nanoelectròniques poden ajudar a lluitar contra malalties com el Parkinson o l’epilèpsia.
La programació es pot consultar al web oficial del festival: https://pintofscience.es/events/sabadell
Un festival amb arrels científiques i ambient festiu
Aquesta edició sabadellenca del festival ha estat impulsada per investigadors del programa europeu de doctorat DocFam+, amb el suport de la UAB i la col·laboració de diversos centres del campus, com l’ICMAB-CSIC i l’ICN2.
L’entrada és gratuïta, i les sessions estan pensades per crear un ambient participatiu i distès, on es fomenta el diàleg entre científics i públic, tot sovint acompanyat de música i bon ambient.
Les investigadores de la UAB també participaran a altres seus del festival, que se celebra en una catorzena de bars de Barcelona: Investigadores de l'ICTA-UAB participen el festival internacional "Pint of Science" i respondran preguntes com ara Pot el futur renovable ser alguna cosa més que un mite? I què passa amb un mitjó trencat i desemparellat quan el llencem a les escombraries?
Una cita científica amb vocació internacional
Des de la seva creació al Regne Unit el 2013, el Pint of Science ha crescut fins a convertir-se en un festival internacional present a desenes de països. A Espanya, celebra enguany la seva desena edició amb més de mil activitats a 75 ciutats.
Detall de la inauguració, amb una xerrada sobre com funciona el cervell, al bar de la plaça cívica de la UAB. FOTO: UAB
Un bon començament al campus de la UAB
“Podem considerar-nos satisfets amb l’acte de presentació del Pint of Science”, afirma Simone Privitera, investigador predoctoral de Física i membre del comitè organitzador. L’esdeveniment va tenir lloc el divendres 16 de maig al Bar de la plaça Cívica del campus de la UAB, on es van oferir dues xerrades: la primera, a càrrec de Raül Andero, professor de recerca ICREA a l’Institut de Neurociències de la UAB (INc-UAB), sobre com funciona el cervell i com el seu estudi pot ajudar a millorar la salut mental; i la segona, impartida per Pol Ruiz, investigador predoctoral del Departament de Filosofia, que va explorar la fina línia entre ciència i filosofia.
Hi van assistir una cinquantena de persones, que van poder interactuar amb els investigadors, fer preguntes i gaudir d’un ambient distès. Entre birres, jocs, música i xerrades, es va crear un espai ideal per estimular la curiositat, fer networking i apropar la ciència al públic. L’a vicerectora d’Innovació, Transferència i Emprenedoria de la UAB, Rosa Maria Sebastián, va inaugurar l'acte.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.
Veure Comentaris