Patinatge
El Trofeu de l'Amistat de patinatge artístic arriba a la majoria d'edat
Enguany, comptarà amb la participació de 150 patinadors i patinadores
Fa al voltant de dues dècades que, d'una reunió de la junta del Club Patinatge Artístic de Cerdanyola (CPCV), va sortir una idea que després es transformaria en un projecte, més endavant en un torneig i, finalment, en tota una tradició cerdanyolenca: el Trofeu de l'Amistat de patinatge artístic, que enguany fa 18 anys. El 2019, la competició tindrà lloc el cap de setmana del 23 i el 24 de febrer al Pavelló de Can Xarau-Paco Arpide. De la mateixa forma que el pavelló, el torneig també ha adoptat el nom de qui va ser fundador i president de l'entitat, Paco Arpide. Així, el XVIII Torneig de l'Amistat i III Memorial Paco Arpide comptarà amb 150 patinadors i patinadores i la participació de clubs com el Cerdanyola, el LLiçà d'Amunt, el Terrassa, el Matadepera, el LLiçà de Vall, el Viladecavalls, el Sentmenat, La Palma, el Sant Andreu de la Barca, el Caldes d'Estrac o l'AMPA Verge del Roser.
- Encara que el torneig està dedicat al patinatge d'iniciació, mai no hem volgut renunciar a arribar també fora de Catalunya.
- Clar, imagino que això encara enriqueix més el torneig.
- Exacte. Com el nom mateix diu, el més important del torneig són les relacions d'amistat entre jugadors, entrenadors i familiars, i les volem enriquir tant com puguem.
Adela Berbel, l'actual presidenta del CPCV, no perd de vista el punt d'atracció que aporta la competició, però no dubta a afirmar que el principal objectiu del torneig és fomentar la pràctica del patinatge i de l'esport entre els nens i nenes. Aquest ja va ser el pensament d'Arpide i dels membres de la junta directiva que van proposar-se organitzar el Trofeu de l'Amistat. Al principi, explica Berbel, hi participaven molt pocs clubs. De fet, la primera edició, "només va comptar amb dos participants".
Actualment, els responsables del club i del torneig treballen per adaptar-se als canvis que, com tots els esports, està experimentant el patinatge artístic a Catalunya i Espanya. A partir de l'any vinent, ha confirmat Adela Berbel, s'introduiran categories per separar les competicions per edats. No obstant això, "el caràcter del torneig no canviarà" i continuarà dedicant-se als infants i a la seva formació. Era, també en paraules de Berbel, l'objectiu i el desig de Paco Arpide.
- Era l'ànima del patinatge a Cerdanyola.
- Com va ser organitzar el torneig després de la mort d'Arpide?
- Dels moments més difícils que hem viscut durant tots aquests anys.
- Per l'emotivitat de la situació?
- Sí, però també per la dificultat de preparar-ho tot sense ell. Ens vam adonar que veritablement feia moltíssima feina, molta de la qual no es percebia. Era una persona amb gran capacitat per treballar i tenia el món del patinatge molt per la mà.
El primer dels reptes del club després de la mort de Paco Arpide va ser sobreposar-se a la pèrdua i aconseguir organitzar un torneig que respongués a l'exigència del qual ja era una competició, encara que lúdica, consagrada a Catalunya. De mica en mica s'ha anat aconseguint, però ara se'n planteja un altre, de repte: trobar l'equilibri entre respectar la filosofia tradicional del torneig i adaptar-se als nous temps. Segons Adela Berbel, presidenta del club, s'està treballant precisament en aquesta direcció i això fa presagiar un futur tan agradable com ho han estat els 18 anys d'història del Trofeu de l'Amistat de patinatge artístic de Cerdanyola.
Veure Comentaris