Cigronets menuts estofats amb tallarines de sípia i carxofes
Recepta del Ristol de Viladecavalls amb un dels productes de la nostra comarca
La recepta del Ristol de Viladecavalls
- Cocció del cigronets: deixarem en remull durant 12 hores els cigronets amb aigua
- Courem els cigronets amb una fulla de llorer, una ceba, i mig cap d'alls, amb aigua mineral calenta..
- Netejarem la sípia. Separarem la melsa i aprofitarem la tinta
- Tallar la sípia a fines làmines en forma de tallarines
- Pelar les carxofes deixant només els cors nets. Tallar-los en fines làmines i fregir-los en abundant oli
- Afegim el romesco amb els cigronets, la melsa i la tinta durant 5 minuts.
- Posarem sal i pebre
- Saltegem les tallarines de sípia amb una mica d'all i julivert
- Posarem els cigronets estofats en un plat soper amb les xips de carxofes i afegirem les tallarines de sípia saltejades per sobre
- Decorem a la nostra manera
- Es pot acompanyar amb una mica d'all-i-oli.