Ingredients per 4 racions
- brots d'espinacs
- cibulet picat
- 250 g de mongetes del ganxet bullides
Per a les mandonguilles:
- 250 g de gambes
- 200 g de carn picada (vedella, porc)
- 50 g de pa de motlle
- ½ got de llet
- 1 ou
- all
- julivert
- 60 g de botifarra negra
- pinyons torrats
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre
- farina
Per a la salsa:
- 1 ceba
- 1 manat d'alls tendres
- 1 tomàquet tallat a dauets
- 1 pebrot verd
- sal
- 100 ml de vi blanc
- 1 fulla de llorer
- ½ cullerada de pebre vermell dolç
- 1 l de fumet de peix o de gambes
Preparació
- Per a les mandonguilles: barregeu la molla de pa amb la llet, afegiu-hi l'ou cru, l'all i el julivert, i remeneu-ho.
- Piqueu les gambes a ganivet o a la Thermomix, i afegiu-les a la massa anterior amb la carn picada, la botifarra tallada a dauets i els pinyons picats. Salpebreu-ho i formeu boletes.
- Enfarineu les mandonguilles i fregiu-les en oli calent, escorreu-les i reserveu-les.
- Per a la salsa: feu un sofregit amb la ceba picada, els alls tendres tallats fins, el pebrot verd a daus i la fulla de llorer, fins que estigui tot ben confitat.
- Afegiu-hi el pebre vermell dolç i sal, sofregiu-ho i afegiu-hi el tomàquet, tallat a dauets; remeneu-ho una mica per caramel·litzar-ho.
- Aboqueu-hi el vi blanc, deixeu-lo reduir del tot i mulleu-ho amb el fumet.
- Poseu-hi les mandonguilles, deixeu-les coure uns minuts i afegiu-hi les mongetes del ganxet. Tapeu-ho i deixeu-ho coure 5 min, a foc lent.
- Serviu les mandonguilles amb les fulles d'espinacs crues i el cibulet picat.
Consell
Podeu fer servir la pela i els caps de les gambes per fer el fumet.
Veure Comentaris