El Camí de Justícia torna per rememorar la nit de Nadal de 1350

Per participar al Camí de Justícia cal inscriure's prèviament per participar al sorteig que assignarà les 45 places disponibles

La nit del dimecres 22 de desembre, el Museu d’Història de Cerdanyola i el Museu-Monestir de Sant Cugat proposen, per 17a vegada, rememorar uns fets que van succeir la nit de Nadal de 1350 amb una activitat nocturna que recordarà com un noble de Cerdanyola del Vallès, Berenguer de Saltells, i altres personatge destacats de la comarca, van assassinar a l'Abat Biure del Monestir de Sant Cugat en plena missa del gall. Un any més, la commemoració es farà fent el camí a peu entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès.

La marxa nocturna sortirà del Museu de Ca n'Ortadó de Cerdanyola i arribarà al Monestir de Sant Cugat on es farà un sopar medieval i la representació de l'obra de teatre Pedra i sang, que escenifica l'assassinat de l'Abat Biure amb tocs d'actualitat. Aquest any, a la representació tornarà a haver presència cerdanyolenca amb l’actuació de Ramon Sauló fent del monjo Cellerer, i com a membres del cor Estrella Ocaña i Àlvar Roda.

L'activitat requereix d'inscripció prèvia i les places seran assignades mitjançant un sorteig. Les inscripcions s'han de fer entre l'11 i el 19 de desembre al Museu de Ca n'Oliver de dilluns a diumenge de 10.30 a 14.30 h i també els dijous, divendres i dissabte de 16.30 a 19.30 h per telèfon al 935 804 500. Les 45 places disponibles s'assignaran a partir del número que hagi sortit al sorteig.

El punt de trobada de la marxa nocturna serà el Museu de Ca n'Ortadó a les 18.45 h i la tornada es farà amb autocar cap a les 24 h, quan s'acabi la representació de l'obra a la sala capitular del Monestir de Sant Cugat. "És molt important que les persones participants duguin calçat adequat per caminar, una lot i mascareta per a quan s'entri a la sala capitular on es fa la representació", explica l'organització. L'activitat, organitzada pels dos museus i gratuïta, està recomanada per a majors de 10 anys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.