La Casa d'Aragó de Cerdanyola celebra les festes del Pilar

El diumenge 13 d'octubre es farà el Festival de Jotes

La Casa d'Aragó de Cerdanyola del Vallès se suma, com cada any, a les celebracions de les Festes del Pilar, festa patronal de Saragossa. El Dia del Pilar es commemora el 12 d'octubre, però els actes festius s'estenen durant diferents dies del mes d'octubre.

A Cerdanyola, la Casa d'Aragó va donar el tret de sortida a les Festes del Pilar el passat 4 d'octubre amb l'acte d'inauguració i amb una jornada gastronòmica el dia 6. Ara els hi espera la festa gran amb l'acte solemne del dia 12 i el Festival de Jotes del dia 13.

Així, el 12 d'octubre a les 11 h, es farà la tradicional missa 'baturra' en honor a la Verge del Pilar. Abans, tindrà lloc la processó des del local de la Casa d'Aragó (carrer de les Belles Arts, 3) fins a l'església de Sant Martí. La desfilada comptarà amb el grup de Tambors i Bombos i el grup de Jota de l'entitat. Després de la missa, es farà l'ofrena floral i l'ofrena solidària d'aliments i, tot seguit, el dinar de germanor.

 

Ja diumenge, el Teatre Ateneu acollirà el Festival de Jotas a partir de les 18.30 h. "Els nostres 'joteros' ens faran reviure l'enyorança dels nostres avantpassats", explica el president de la Casa d'Aragó, José Aguayos.

 

Festival de Jotes de 2018.