Jaume Carretero: “Si sortia a cantar al balcó podia distreure la gent d’aquesta situació”

Una conversa amb el cantant de Red Rocks

Les xarxes socials han esdevingut la nova interfície d’un món que es veu confinat. Als balcons de Roma, Siena, Nàpols, Madrid, Barcelona, els veïns d’arreu han escollit un antídot infal·lible pel confinament: la música. Als carrers de Cerdanyola, en concret al barri de Les Fontetes, en Jaume Carretero posa la seva dosi per fer més amè l’aïllament.

Què és el que et va portar a fer concerts des del balcó de casa teva?

Quan vam veure per les notícies amb la meva dona la crisi del coronavirus a Itàlia i com els veïns es posaven als balcons i tocaven cadascú un instrument per tocar cançons, va ser quan ella em va animar a fer-ho.

La meva parella considerava que si sortia a cantar podria distreure la gent i la veritat és que han estat molt agraïts. Tinc la sort de ser cantant d’una banda, Red Rocks, i tinc l’equip que fem servir per assajar a casa. Quan es va conèixer l’epidèmia vam deixar el local i tinc el material aquí.

"Estic molt content perquè he rebut missatges preciosos per part de molta gent."

Quina ha estat la reacció per part dels veïns? Has rebut algun tipus de feedback?

La veritat és que tinc uns quatre-cents missatges al mòbil i no tan sols de la gent del barri de Les Fontetes. Una noia de Sant Celoni em va escriure per dir-me que posa l’altaveu a casa seva i retransmet el concert al seu poble. També s’han posat en contacte amb mi des de Valladolid, a través de la nostra pàgina de Facebook, i de València.

 

De fet, una noia que havia viscut fa uns anys a Cerdanyola i ara és a Itàlia em va dir que seguia els meus concerts. Estic molt content perquè he rebut missatges precisos per part de molta gent. Quan acabi tot això, faré un vídeo editat amb els missatges que he rebut perquè són genials.  

I tu personalment com portes el confinament?

De moment encara treballo i puc sortir al carrer. La batalla a casa la porta la meva dona que està confinada amb un nen de sis mesos i una nena de set. En el meu cas, treballo de dilluns a divendres fins al migdia i els caps de setmana ens confinem a casa. Procuro portar una vida el més distreta possible i amb la canalla sempre hi ha moltes possibilitats per estar entretingut.

Cantar pels veïns t’ajuda a portar millor la situació?

I tant que sí. Sense la música no podria viure. Podria viure sense televisió, sense el cotxe, sense el sofà però sense la música seria impossible. Quan la meva dona em va donar la idea de cantar al balcó va ser com veure la llum. Estic acostumat a fer un assaig amb la banda cada dos o tres dies i ara no tenim res.

I al grup de versions d’U2, RED ROCKS, què us ha suposat el confinament? Heu aturat concerts i actuacions?

Sí, s’ha cancel·lat tot. Amb els Red Rocks havíem d’anar a les Canàries el mes de maig però no sabem com estarà la crisi del coronavirus llavors. De moment s’ha cancel·lat tot: havíem de tocar a Lloret dissabte i també teníem actuacions a Luz de Gas i està tot aplaçat. Haurem de seguir com evoluciona la situació i com acaba tot.