Les danses del món es donaran cita en la 36a Mostra de Dansa Popular de l'Esbart

La nova edició de la Mostra de Dansa que organitza l'Esbart de Sant Marçal tindrà lloc del 2 al 7 de juliol

 

 

 

 

De Cerdanyola a Rússia, passant per Colòmbia i Macedònia. Del 2 al 7 de juliol, les danses d'arreu del món i de Catalunya passaran per Cerdanyola del Vallès en la 36a Mostra de Dansa Popular que organitza l'Esbart de Sant Marçal. La mostra, que recorrerà diferents espais de la ciutat, es va presentar el 19 de juny amb la presència de la presidenta de l'Esbart de Sant Marçal, Laura Bros, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón i la regidora de Cultura, Pepi Rivera.

 

  

Tres grups internacionals

 

  

Entre tots els noms de grups que figuren a la programació de la Mostra de Dansa Popular, destaquen especialment els conjunts vinguts d'altres indrets del món. Enguany, hi haurà tres grups estrangers. En primer lloc, el Ballet Folklòric de Paipa arribarà des de Colòmbia sent un dels grups amb el vestuari més colorit. Per una altra banda, el grup Jehona e Malësis representarà una dansa tradicional de Macedònia. "Seran els més desconeguts per a tothom. Es caracteritzen per tenir trets russos i mediterranis", explicava Laura Bros durant la roda de premsa de presentació de la Mostra. Per últim, el grup Guzel Chulman de Perm, de Rússia, oferirà unes actuacions molt marcades per la sincronització dels ballarins i ballarines. Els grups internacionals actuaran en quatre dies diferents.

 

 

  

  

A banda dels grups internacionals, la Mostra també comptarà amb les actuacions del mateix Esbart de Sant Marçal i de dos conjunts catalans: l'Esbart Rocasagna de Gelida i l'Esbart Joventut Nostra - Sant Jordi de Barcelona. Ambdues formacions acompanyaran a l'Esbart dansaire local en la Tarda de les Danses Catalanes el 7 de juliol. A més, l'Esbart de Sant Marçal comptarà amb la col·laboració d'entitats cerdanyolenques com els Cerdanyola Lindy Hoppers, que faran ballar la gent el dijous 4 de juliol.

 

  

  

Pel que fa a l'Esbart de Sant Marçal, en aquesta edició estrenaran dues coreografies noves en l'acte d'obertura del dia 2 i en la ballada central el dissabte 6 de juliol. Durant la roda de premsa de presentació de la 36a edició, s'ha recordat que enguany l'Esbart celebra el seu 40è aniversari. "La celebració del 40è aniversari la farem a la tardor d'aquest any", explicava Laura Bros. Per la seva banda, el recentment estrenat alcalde, Carlos Cordón, va agrair la feina de l'Esbart i va posar en relleu la importància d'aquesta cita cultural per a la ciutat.

 

 

Les fotos de la Mostra de Dansa Popular de 2018.

 

 

Programa de la 36a Mostra de Dansa Popular

 

 

Dimarts 2 de juliol

 

20 h Acte d'obertura

Lloc: Plaça de l'Abat Oliba (En cas de pluja es durà a terme a l'Ateneu)

Actuacions del Ballet Folklòric de Paipa (Colòmbia), el grup Jehona e Malësis (Macedònia), el grup Guzel Chulman de Perm (Rússia) i l'Esbart de Sant Marçal. 

 

 

Dimecres 3 de juliol

 

 

20 h La Mostra als barris

 

Al barri de Canaletes (avinguda Canaletes) actuarà el grup Guzel Chulman de Perm, de Rússia.

Al barro de Les Fontetes (davant el Mercat Municipal de Les Fontetes) actuarà el Ballet Folklòric de Paipa de Colòmbia.

Al barri de Sant Ramon (a la plaça Jaume Grau i Altayó) actuarà el grup Jehona e Malësis de Macedònia.

 

 

Dijous 4 de juliol

 

 

20.30 h Avui balla el poble

Lloc: Plaça de l'Abat Oliba (En cas de pluja es durà a terme a l'Ateneu). 

Actuacions del Ballet Folklòric de Paipa (Colòmbia), el grup Jehona e Malësis (Macedònia), el grup Guzel Chulman de Perm (Rússia), l'Esbart de Sant Marçal i Cerdanyola Lindy Hoppers.

Durant l'actuació ho haurà servei de bar i sopar de la mà de l'Associació Gastronòmica i Cultural El Pansalet.

 

 

Divendres 5 de juliol

 

22 h Concert de música tradicional

Lloc: Jardins de Ca n'Ortadó (Plaça de Sant Ramon)

Actuacions del Ballet Folklòric de Paipa (Colòmbia), el grup Jehona e Malësis (Macedònia), l'Esbart de Sant Marçal i la Coral Music Teens de Cerdanyola.

 

 

Dissabte 6 de juliol

 

22 h Ballada central de la Mostra

Lloc: Parc del Turonet (En cas de pluja es durà a terme a l'Ateneu)

Actuacions del Ballet Folklòric de Paipa (Colòmbia), el grup Jehona e Malësis (Macedònia), el grup Guzel Chulman de Perm (Rússia) i l'Esbart de Sant Marçal.

 

 

Diumenge 7 de juliol

 

 

19.30 h Tarda de Danses Catalanes

Lloc: Plaça de l'Abat Oliba (En cas de pluja es durà a terme a l'Ateneu). Actuacions de l'Esbart de Rocasagna de Gelida, l'Esbart Joventut Nostra - Sant Jordi de Barcelona i l'Esbart de Sant Marçal. 

 

 

 

 

 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?