5.324 persones es veuen afectades pels ERTO a Cerdanyola

El 19% de la població activa de Cerdanyola està afectada per un ERTO

A poc a poc es coneixen noves dades que fan més evident l'afectació econòmica i social de la crisi del coronavirus. Darrerament, l'Observatori del Treball de la Generalitat ha fet públic que 5.324 persones es veuen afectades per un ERTO a Cerdanyola del Vallès. Això equival al 19% de la població activa de la ciutat. 

 

Comerç i hostaleria, els sectors més afectats

A data del 7 de maig, a Cerdanyola s'han presentat 623 expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per part de les empreses locals. El comerç i la hostaleria són els sectors més afectats representant el 41% dels expedients registrats a la ciutat. En concret, s'han registrat 141 ERTOs al sector del comerç i 117 a l'hostaleria, afectant a 1.798 persones entre ambdós sectors. 

També destaca l'afectació al sector de la Construcció amb 63 expedients i la Industria manufacturera amb 46, sent el tercer sector més afectat en nombre de treballadors amb 590 persones dins d'aquests expedients. Altres sectors que es veuen afectats són les activitats artístiques i d'entreteniment amb 42 expedients i el sector educatiu amb 32. 

 

 

 

Cerdanyola, entre els 6 municipis vallesans més afectats

Cerdanyola del Vallès és un dels municipis del Vallès Occidental més afectats pels expedients de regulació temporal d'ocupació. Coincidint amb el volum d'habitants i d'empreses, els dos municipis més afectats són les dues capitlans vallesanes: Terrassa amb 17.361 persones afectades i Sabadell amb 14.658.

En tercer lloc, a Sant Cugat del Vallès hi ha 9.506 i en quart lloc Barberà amb 7.900, seguit de Rubí amb 6.562 persones. Cerdanyola és el sisé municipi amb més persones afectades per un ERTO registrant 5.324 treballadors i treballadores.