Cerdanyola viu la pujada més alta de l'atur aquest any

A Cerdanyola hi ha 1.522 persones registrades a l'atur

 

El mes d'agost es tradueix en pujada generalitzada del nombre d'aturats. A Cerdanyola del Vallès, l'atur ha pujat en 124 persones respecte al mes anterior, sent l'augment més alt en el que portem d'any. 

 

 

 

 

Final de la campanya d'estiu

Cada any, coincidint amb el tancament de la temporada estival l'atur es resenteix amb pujades altes a tot el territori. Cerdanyola no s'ha salvat i ha patit l'augment més alt d'aquest 2019. Així, a Cerdanyola hi ha 1.522 persones registrades a l'atur. Altres moments de crescuda del nombre d'aturats han estat el mes de gener i el març, quan es van superar els 1.522 que registra avui la ciutat. Amb aquestes dades es demostra l'impacte que tenen les campanyes de consum globals en l'oferta laboral dels municipis.

Ampliant la visió comparativa, tot i la pujada d'aquest mes, Cerdanyola segueix amb la seva tendència a disminuir el total d'aturats. En comparació a les xifres d'agost de 2018, a la ciutat hi ha 92 aturats menys. 

 

 

Augment a tot el Vallès Occidental

Les dades de l'Observatori de Treball de la Generalitat mostren un augment de l'atur a tots els municipis del Vallès Occidental. Interanualment, la xifra de persones desocupades cau en onze municipis i augmenta en onze i es manté en un.

En el marc del Vallès Occidental, Cerdanyola manté la seva taxa d'atur per sota de la mitjana de la comarca. Mentre la taxa cerdanyolenca és del 8,26%, la comarcal supera el 10%. Badia del Vallès és el municipi amb la taxa més alta (17,23%), mentre que Sant Cugat, Gallifa i Matadepera són els municipis amb la taxa d'atur més baixa, situant-se per sota del 6%. 

A nivell català, Catalunya registra 371.418 persones aturades, 12.588 més que fa un mes. Aquest és el mes d’agost amb l’increment intermensual de l’atur més elevat a Catalunya des de 2009. 

 

 

 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?