Les obres a l’Escola Carles Buïgas centren l'Audiència Ciutadana

El plenari ha comptat amb les queixes i preguntes dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat

L’Audiència Ciutadana del mes de febrer, celebrada aquest 27 de febrer, ha comptat amb la intervenció de l’AMPA de l’Escola Carles Buïgas i també de tres alumnes del centre que han llegit una carta al Consistori. Una de les representants de l'associació ha demanat més informació sobre la durada de les obres de substitució d'una part del sostre. Les obres d'urgència, de les qual és responsable el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, han obligat a que 150 alumnes del centre hagin de traslladar-se a l'Escola Collserola.

Des de l'AMPA han posat de manifest l’esforç que va realitzar l’escola per iniciar el curs en la data prevista a causa de les obres de retirada del sostre de fibrociment, que van tenir lloc a l'estiu. Els tres alumnes que han intervingut en la sessió han lamentat haver de traslladar-se a l’Escola Collserola per continuar amb les seves classes, tot i que agraeixen la predisposició dels mestres.

La representant de l'AMPA a l'Audiència

La representant de l'AMPA a l'Audiència

Com a resposta a l’afirmació de l’AMPA, l’alcalde, Carlos Cordón, ha manifestat la “preocupació i indignació pel que pateix el Carles Buïgas” i ha demanat disculpes en nom de l’Ajuntament i dels regidors del plenari per una situació que “no es pot produir, ni consentir”. L’AMPA ha expressat davant el consistori la necessitat de tenir una educació de qualitat i ha reclamat una “intervenció definitiva i urgent per aconseguir el suport i el compromís de tots els partits polítics del poble.”

A l’Audiència del mes de febrer també ha intervingut un dels membres de la Plataforma pels Serveis Públics, Ignacio Barquín, qui ha lamentat l’estat de l’atenció primària a Cerdanyola. Tot i manifestar que els ajuntaments no tenen competència en aquest àmbit, Barquín ha reclamat “pressió i control a CatSalut.” La regidora, Carme Arché, ha assegurat que la ciutat pateix “un problema de pediatria que ara mateix és la màxima prioritat” i ha convidat a una reunió amb la Plataforma i amb els Ajuntaments de Ripollet i Montcada.

L'Audiència ciutadana del mes de febrer

L'Audiència ciutadana del mes de febrer

Tot seguit, ha intervingut el ciutadà Santiago Aldea, qui ha manifestat la seva molèstia per la plaça d’aparcament de minusvàlids per a la seva dona, ja que no s’ha realitzat la senyalització pertinent. El regidor, Javier Sánchez, ha reiterat les disculpes que ja se li van fer arribar a Aldea i ha assegurat que serà l’Ajuntament qui pintarà i posarà les plaques. El contracte de pintura de la senyalització horitzontal està caducat i actualment es troba en procés de licitació. Tal com ha afirmat el regidor Sánchez, serà l’Ajuntament a través dels pintors dels Plans d’Ocupació qui s’encarregaran de pintar la plaça d’Aldea.

A l’Audiència ha intervingut també Núria Martínez, qui ha mostrat la seva preocupació pels patinets elèctrics i la seguretat de la via pública, a més de la manca de civisme dels propietaris dels gossos amb els excrements i l’eruga processionària. L’alcalde, Carlos Cordón, en referència als patinets, ha assegurat que és una qüestió que “afecta a tots els municipis del país” i que cal “avançar junts per intentar regular que tots els ciutadans que van pel carrer puguin anar amb seguretat.” Cordón s’ha mostrat predisposat a solucionar tots aquells problemes que afectin la ciutat.

Més informació