Podem Cerdanyola fa una crida a sumar forces per encarar els reptes de 2021

Podem Cerdanyola ha emès un comunicat en el qual fa balanç de 2020 i fa una crida a la suma de forces per afrontar els reptes que la crisi de la Covid-19 planteja per a aquest 2021. "Podem Cerdanyola es compromet a fer tot per tornar a impulsar les mesures més importants de l'Acord Programàtic Inicial, i de les Taules de Reconstrucció, afegint la de la Cultura", destaquen.

Podem Cerdanyola està representat al plenari de la ciutat a través de dos dels tres regidors de la formació En Comú Podem, que aglutina membres de Podem i d'ICV. "A Cerdanyola, la nostra activitat i actitud com a integrants d'un nou grup municipal, En Comú Podem, ha estat procurar el bo i millor per a la gent, sempre buscant que ningú en quedés enrere", valoren fent balanç de l'any 2020. El partit posa en valor la tasca de Pilar Adell, membre de Podem com a portaveu d'En Comú Podem: "La Pilar Adell ha exercit aquesta responsabilitat des dels inicis d'un mandat que està plenament afectat per la crisi sanitària, econòmica i social que representa aquesta terrible pandèmia del Covid-19. La nostra companya, sense haver participat mai en política institucional, ha sabut donar exemple d'un tarannà dialogant i constructiu que ha esdevingut un segell del Grup Municipal".

Seguint amb el balanç de l'any passat, Podem destaca l'acord programàtic que van signar amb el govern municipal i "la voluntat d'arribar a consensos que desencallin temes vitals per a la ciutat". Un cop va arribar la pandèmia, Podem recorda que van participar en la convocatòria i realització de la Taula de Reconstrucció. En aquest sentit, el partit assenyala que "malgrat els esforços, a Cerdanyola encara queda tot per fer", i que cal donar una empenta més decisiva per trencar la inèrcia de la "vella política" que "que posa al davant lluites partidistes per desqualificar l'altre des de qualsevol angle per tal de desgastar i destruir l'adversari polític, en comptes de posar com a prioritat essencial treballar per aconseguir que les necessitats de la gent siguin el centre i l'eix de l'acció política".

En la mateixa línia, Podem critica que "el titular desqualificador i sensacionalista potser ven molt (i més en períodes electorals), però no ajuda a aconseguir consensos àrduament treballats que es concretin en mesures i accions que millorin el bé comú. I ara, el bé comú, la salut i el benestar dels cerdanyolencs i cerdanyolenques haurien de ser l'eix prioritari en el nostre Consistori".

Sobre els reptes per a 2021, la formació recorda que la lluita contra la pandèmia seguirà present, i destaquen que es comprometen a fer seguiment del compliment que mesures com "el Dentista municipal, el Centre de dia per a la nostra gent gran, el pla d'habitatge per a les persones sense recursos, el pla per fer efectiva una Cerdanyola més verda i inserida en la transició energètica". També asseguren que cal informar la ciutadania sobre "com eixamplar l'oferta de feina amb instruments locals, i de com, en condicions d'excepcionalitat, la participació que vam tenir en la Taula de reconstrucció, es torna a posar en marxa per controlar, auditar, proposar i comptar amb la veu de totes i tots".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.