ERC demana al govern local que actuiï davant els abocaments il·legals a Cerdanyola

La Fiscalia ha denunciat abocaments de materials tòxics a la zona del Parc de l'Alba

La secció local d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès ha anunciat que exigirà al govern de la ciutat que actuï davant els abocaments il·legals que recentment ha denunciat la Fiscalia. El ministeri públic alerta que els abocaments dels materials tòxics al Parc de l'Alba es van fer l'any 2019 i que suposen un "risc greu" pel medi ambient i la salut de les persones.

Més info: La fiscalia denuncia dues empreses ferrovelleres per abocar materials tòxics al Parc de l'Alba

La Fiscalia ha demanat als jutjats de Cerdanyola que obri una investigació per depurar responsabilitats i que citi a declarar com a investigats els responsables de les empreses que van fer els abocaments. Davant aquests fets, ERC demana que el govern local actuï de forma clara i precisa en defensa del medi ambient i de la salut de les persones: "Cal que l'Ajuntament exerceixi totes les accions possibles al seu abast per a reclamar els danys patits al medi i exigeixi responsabilitats".

Els republicans recorden que la Policia Local de Cerdanyola del Vallès va intervenir en el seu dia arran d'un avís des de les oficines del Parc de l'Alba de la presència dels abocaments. "També el govern municipal, mitjançant els seus representants en el Consorci del Centre Direccional, han estat degudament informats des de l'inici, per la qual cosa confien que s'hagi fet un seguiment del cas des del servei de Medi Ambient", destaquen des d'Esquerra.

Com els abocaments incontrolats i perillosos també es van fer a l'abocador de Can Mata dels Hostalets de Pierola, des d'ERC han recordat el trist episodi que els anys 90 del segle passat van viure aquestes dues poblacions, quan aquell abocador de l'Anoia i l'abocador de Can Planas de Cerdanyola van rebre, també de forma il·legal, gran quantitat de tones de sals de fosa d'alumini "un residu molt tòxic i perillós, especialment reactiu amb contacte amb l'aigua", expliquen.

La formació assenyala que en aquella ocasió, l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola va reclamar una indemnització de 2 milions d'euros a l'empresa concessionària de l'abocador, mentre que a Cerdanyola "ningú no va demanar ni responsabilitats, ni cap compensació econòmica per aquells abocaments il·legals de més de 118.000 tones de sals de fossa d'alumini". "Si la història es repeteix, pel que fa als abocaments incontrolats, esperem que no sigui idèntica també la negligent, per passiva, actuació de l'Ajuntament de Cerdanyola", afegeix la portaveu d'ERC a Cerdanyola, Helena Solà.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.