ERC denuncia que el govern municipal "deixa perdre subvencions per millorar la ciutat"

La resolució provisional del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya no recull cap sol·licitud de l'Ajuntament de Cerdanyola

El grup municipal d'Esquerra Republicana a Cerdanyola del Vallès assegura que el govern del PSC no va sol·licitar a la Generalitat subvencions dins el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC). En un comunicat, ERC considera "molt greu que a Cerdanyola es perdin subvencions que són absolutament necessàries".

Segons explica Esquerra, Cerdanyola no consta com a municipi sol·licitant de cap subvenció sota cap concepte dins el PUOSC. Davant aquesta absencia de sol·licituds, ERC considera "incomprensible que des de l’ajuntament no s’hagi sol·licitat cap subvenció en cap concepte quan la ciutat està molt degradada i hi ha diverses necessitats urgents per cobrir". 

ERC demana a l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordon, que "depuri responsabilitats" davant el que consideren una "pèrdua de subvencions que repercuteixen o bé en obres o serveis que no es faran" i que, remarquen, hauran de pagar els veïns i veïnes. A més, sol·liciten que "es defineixin funcions i es creïn els mecanismes oportuns per tal de no tornar a perdre cap subvenció pública".

En aquest sentit, el grup municipal manifesta que cal dignificar aspectes de la ciutat com "carrers i places, millorar l’accessibilitat, construir nous equipaments o millorar l’enllumenat" i destaca que altres municipis del Vallès Occidental van demanar aquesta subvenció, que permetia a cada Ajuntament demanar un màxima de 5 sol·licituds i té una dotació total de 160.000.00 euros. 

L'EMD de Bellaterra va demanar la subvenció, rebent 35.555€ per fer les obres de la plaça del Pi. En el seu comunicat, ERC també destaca casos com el de Ripollet (125.825€ per la creació deixalleria), Badia del Vallès (76.022€ per millorar l'accessibilitat de l'espai públic), Sant Cugat (129.238€ pel complex aquàtic) i Barberà del Vallès (126.119€ per la millora de l’enllumenat públic). Altres municipis que van demanar la subvenció són Sabadell i Palau de Plegamans. El període de sol·licituds del PUOSC es va tancar el 15 de novembre de 2019. 

Consulta aquí la resolució provisional de concessió de les subvencions del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya per al període 2020-2024.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.