ERC denuncia la "lentitud" del Govern davant la petició del Síndic de Greuges pels talls de llum

Segons Esquerra, el Síndic de Greuges ha contactat de forma reiterada amb l’Ajuntament de Cerdanyola, sol·licitant l'informe i la documentació i encara no l'han rebut

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Cerdanyola (ERC) ha denunciat, mitjançant un comunicat, "la lentitud i inoperància del Govern" en respondre a la petició del Síndic de Greuges en relació als talls d'electricitat. 

Segons explica Esquerra, com a reacció als diferents talls de subministrament elèctric que han anat afectant diversos barris de la ciutat, el grup municipal va presentar davant el Síndic de Greuges de Catalunya una queixa i reclamació "al deficient servei de l’empresa subministradora i la minva en la qualitat de l’energia prestada".

Complementàriament en aquells dies, expliquen que des de la secció local es va facilitar una proforma de reclamació a les persones afectades, facilitant el tràmit de reclamació individual i la informació necessària per realitzar-lo.

ERC afirma que ha estat demanant, a través de les diferents reunions de seguiment amb el govern local, quines eren les actuacions adoptades per l’ajuntament en la cerca d’una solució immediata. "D’aleshores ençà, dos mesos després, la resposta ha estat que s’està redactant un informe jurídic que ens faran arribar quan estigui enllestit", expliquen. 

El grup municipal afirma que, entretant, el Síndic de Greuges ha contactat amb la Direcció General d'Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera, el Departament d'Empresa i Coneixement i "de forma reiterada amb l’Ajuntament de Cerdanyola, sol·licitant l'informe i documentació, fent-nos saber que no l’han rebut i s’ha superat el termini de temps legal per respondre i comunicant-nos recordar-li el deure de facilitar-la”.

En aquest sentit, ERC vol denunciar la situació, ja que "considera prioritària l’actuació del govern perquè suposa la defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries al subministrament d'energia elèctrica en condicions de qualitat i seguretat".

A més, la secció local d'Esquerra vol deixar palès que "si l’ajuntament no actua amb diligència, Cerdanyola restarà a la cua de les ciutats afectades per una deficient prestació en el servei de subministrament elèctric". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.