ERC homenatja Lluís Companys en el 80è aniversari del seu afusellament

ERC ha visitat el monument a Lluís Companys a les 6 h d'aquest 15 d'octubre

La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Cerdanyola del Vallès, ha homenatjat aquest dijous 15 d'octubre a les 6 h, al que fou president de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, en marc del 80è aniversari del seu afusellament (15 d'octubre del 1940) per part del règim franquista.

A les 6 del mati d'aquest 15 d'octubre, membres d'ERC han depositat un ram de roses i flor groga al monument a Lluís Companys a la plaça de l'Estatut. "Vuitanta anys més tard de la seva mort, davant un monument que es retorça de dolor amb els peus descalços sobre la terra, recordem que la defensa de la llibertat no es pot donar mai per acabada", diuen des d'ERC, fent també una crida a que el monument, símbol de Cerdanyola, "ens recordi cada dia el valor de totes aquelles persones represaliades per defensar la democràcia i els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat".

Esquerra també recorda que els guanyadors de la Guerra Civil van afusellar Companys per "ser el President de la Generalitat, ministre de la República i responsable dels fets realitzats a Catalunya". "El van afusellar el feixistes sublevats en un cop d’estat contra l’ordre constitucional republicà. Avui encara trobem els seus hereus controlant les peces claus de l’estat des d’un règim del 78 que no permet la lliure expressió dels drets que proclama", assenyalen.

WhatsApp Image 2020 10 15 at 09.37.37

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.