ERC es posiciona en contra de l'externalització de les escoles bressol

La formació assegura que l'expedient consta de greus deficiències en la seva tramitació i consideren un error la decisió dels govern municipal

El govern local va aprovar ahir, dissabte 16 de maig, mitjançant una Junta de Govern Extraordinària, la licitació de la gestió de les Escoles Bressol Municipals (EBM) per als següents dos anys. Així, en un comunicat, ERC ha fet palès el seu desacord amb aquest nou contracte de prestació de serveis de les escoles bressol sense un debat plenari sobre el model de gestió. 

Més info: El govern local aprova la nova licitació per la gestió de les escoles bressol

El grup municipal d'Esquerra Republicana manifesta que "el govern socialista ha forçat els terminis de duració del contracte per poder-ho aprovar per la Junta de Govern i,així, ha apartat el ple municipal del necessari debat democràtic sobre quin és el model idoni i majoritari de gestió de les EBM". 

El divendres 15, Guanyem ja va denunciar el fet que el govern no obrís un debat amb l'oposició per decidir sobre el futur de les escoles bressol. ERC també fa públic que no s’ha explicat a la major part de l’oposició quines són les característiques concretes del servei que es vol licitar i que ho han fet "en la mateixa línia d’opacitat i precipitada gestió" que el grup considera "habitual en el govern". 

Més info: Guanyem denuncia que el govern local aprovarà la privatització de les Escoles Bressol Municipals

El partit considera que "l'expedient consta de greus deficiències en la seva tramitació; que hi ha dubtes sobre la subrogació de tot el personal actual; no es modifica el projecte pedagògic ni organitzatiu de fa més de 9 anys, així com altres incompliments legals que podrien ser susceptibles d'una impugnació davant el el Tribunal Català de Contractes i aturar la licitació quan només queden 3 mesos per a la finalització dels actuals contractes".

En el comunicat, ERC aposta per la gestió pública i directa d’aquest servei, "que és l’única competència exclusiva en educació que tenen atribuïda els ajuntaments", destacant que "l’Escola Bressol és la primera i més important institució educativa i sobre la que cal apostar que sigui de caràcter públic i de qualitat". Així doncs, els republicans consideren un error la decisió del govern municipal. 

Per últim, ERC interpreta el silenci d'alguns partits del consistori, "que en el passat s’havien manifestat per la defensa de la no externalització dels serveis públics i a favor de la municipalització del servei, com un avançament tàctic per una possible ampliació del govern i així no haver d'afrontar dins d'ell aquesta externalització, com tampoc en el seu dia van acordar res sobre les EBM en els acords programàtics públicament signats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.