El govern municipal publica un informe de la gestió dels primer 10 dies d'estat d'alarma

L'informe recull les accions dutes a terme durant els primers deu dies de l'estat d'alarma

El govern municipal de Cerdanyola del Vallès ha publicat un informe en el qual recull les accions dutes a terme durant els primers deu dies de l'estat d'alarma a Cerdanyola i a la resta de l'estat. 

L'informe inclou la descripció de les accions, resolucions i decisions preses durant els darrers dies a causa de l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol per la crisi del coronavirus. El consistori també destaca la creació d'una Comissió de Seguiment Municipal de la crisi sanitària formada per tècnics i polítics i presidida per l'alcalde Carlos Cordón. 

 

Consulta l'informe de l'Ajuntament. 

 

El en document es repassen les mesures econòmiques en l'àmbit social i empresarial i la modificació del calendari fiscal. També s'inclou l'aturada de l'activitat lectiva als centres educatius i l'escola municipal de música Aulos. En l'àmbit esportiu també es detalla el tancament de les instal·lacions esportives i de l'aturada de les activitats d'aquest àmbit.

En l'informe publicat aquest divendres 27 de març, l'Ajuntament explica que s'han intensificat i reforçat els serveis de neteja als espais públics. La darrera acció en aquest sentit ha estat la petició per part de l'alcalde Cordón de la col·laboració de la UME (Unitat Militar d’Emergències) i/o de les unitats de suport logístic de l’Exèrcit en la desinfecció amb hipoclorit sòdic dels accessos i els voltants d’equipaments com els Mercats Municipals, les Estacions d’ADIF i FGC, els Centres d’Atenció Primària i les fonts públiques de la ciutat.

Pel que fa al comerç, es detallen els nous horaris i límits d'aforament als mercats municipals: "Es limita l’aforament dels Mercats Municipals a: Serraperera, 50 persones; Les Fontetes: 70 persones. Els horaris seran: Dilluns de 8 a 13 h; Dimarts, Dimecres i Dijous de 8 a 14 h; Divendres de 7 a 14 h i Dissabte de 7 a 14.30 h.

Altres mesures que recull l'informe són el tancaments dels centres cívics i casals de gent gran, l'aturada de les activitats culturals i formatives presencials, altenció telefònica dels serveis municipals (Serveis Socials i l'OAC mantenen serveis mínims presencials) i l'adaptació del serveis de transport públic.