Guanyem denuncia la manca de planificació de la Generalitat contra la Covid-19 per l'inici de curs

La formació també torna a proposar la municipalització de les escoles bressol malgrat la privatització feta pel PSC

Guanyem Cerdanyola ha emès un comunicat en el que valoren la situació de l'educació pública a Catalunya i a Cerdanyola i denuncien la manca de planificació del Departament d'Educació per fer front a la Covid-19 durant l'inici de curs. 

"Des de Guanyem Cerdanyola entenem la dificultat de les decisions polítiques i tècniques que s'han de prendre des de la Conselleria d'Educació, degut a la complexitat de la situació", afirma a formació, però denuncien "la manca de previsió, transparència i informació que hi ha hagut des del Govern de la Generalitat cap als mestres, pares i alumnes al conjunt del país".

"Considerem que el Conseller Bargalló (ERC) no ha liderat políticament la resposta a la Covid, especialment si tenim en compte que la conselleria ha disposat de 5 mesos per a poder planificar el retorn a l’escola i ha utilitzat l’autonomia de centres, eix vertebrador de la LEC, per abandonar les direccions dels centres a l’hora de desenvolupar els protocols per l’inici de curs", manifesta el comunicat. 

Per una altra banda, la formació vol posar sobre la taula, un any més, la proposta de municipalitzar les escoles bressol de Cerdanyola. Guanyem Cerdanyola assegura que aquesta proposta "només requereix l'aprovació del Ple Municipal per a tirar-la endavant i permetria dotar a l'Ajuntament de millors eines per fer front a situacions com l'actual". Malgrat tot, afirmen en el comunicat "el PSC i l'alcalde Carlos Cordón van decidir privatitzar de nou aquest servei, fet que implica reduir la qualitat del mateix".

La formació reitera que aquesta "és una mesura imprescindible per al futur de l'educació pública a la ciutat" i que seguiran insistint en la proposta. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.