L'ex-alcalde de Cerdanyola denuncia motius polítics en l'acomiadament de la seva feina

Escolà ha denunciat que l'empresa on s'havia de reincorporar l'ha acomiadat per "motius polítics"

 

L'ex-alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, ha denunciat que l'empresa amb qui tenia contracte l'ha acomiadat quan s'havia de reincoporar després dels quatre anys fent d'alcalde. Escolà ho ha fet públic a través de les seves xarxes socials, on ha assegurat que l'empresa "inicia una perillosa via de repressió i vulneració de drets fonamentals, com la llibertat ideològica i el dret a la participació política". 

Segons ha explicat Escolà, l'exalcalde s'havia de reincorporar aquest 2 de setembre a l'empresa amb qui tenia contracte i on treballava abans de començar la tasca d'alcalde l'any 2015. L'ex-batlle ha anunciat que l'empresa l'ha acomiadat vulnerant el seu dret a reincorporar-se un cop finalitzada la seva responsabilitat pública. En declaracions al TOT, Escolà ha assegurat que l'acomiadament està motivat per motius polítics: "no hi ha cap altra explicació". Afegeix que es tracta d'una "vulneració de drets fonamentals" com "la llibertat ideològica i el dret a la participació política". 

L'empresa en qüestió és Polycasa Spain S.A.U, pertanyent al grup multinacional 3A Composites i amb seu a Montcada i Reixac. "De reixir en el seu intent, aquesta multinacional establiria un precedent que podria posar en qüestió el dret dels treballadors i les treballadores a accedir a un càrrec públic amb plena llibertat, sense por a patir represàlies", assenyala Carles Escolà. 

L'ex-alcalde de Cerdanyola ha anunciat que en els pròxims dies farà públics més detalls de l'acomiadament i explicarà les accions que es posaran en marxa davant la decisió de l'empresa. A través de xarxes socials, Escolà ha rebut el suport de ciutadans i polítics com Elisenda Alamany i Mireia Boya, antre altres.