L'oposició insta al govern a convocar la ‘Taula per la reactivació social i econòmica de Cerdanyola’

Els grups municipals d'Esquerra Republicana, Ciutadans, Guanyem Cerdanyola, Junts per Cerdanyola i Partit Popular demanen estudiar la convocatòria de nous ajuts directes per autònoms i petites empres

Els grups municipals d'Esquerra Republicana, Ciutadans, Guanyem Cerdanyola, Junts per Cerdanyola i Partit Popular han presentat una moció conjunta al Ple Municipal instant el govern a tornar a convocar la 'Taula per a la reactivació social i econòmica' de Cerdanyola del Vallès abans de 15 dies des de la seva aprovació. 

L'oposició també insta el govern municipal a "estudiar la convocatòria de nous ajuts directes per autònoms i petites empreses, i als seus treballadors, afectats per l'actual situació de crisi econòmica derivada de la Covid-19", i demanen "que s'accelerin els tràmits per la concessió dels ajuts sol·licitats". Així, "expressen el ple suport al col·lectiu de titulars de negocis de restauració, bars, restaurants i centres d'estètica davant les mesures restrictives".

"Entenem que qualsevol mesura restrictiva en l’àmbit econòmic ha de venir acompanyada de compensacions que pal·liïn la davallada d’ingressos que amb tota seguretat patiran els propietaris d’aquests sectors durant l’aplicació de la mesura restrictiva de tancament dels seus negocis" en aquesta segona onada de la Covid-19, conclou el comunicat. 

109 mesures per fer front a la crisi sanitària

El 26 de maig es van presentar les conclusions de la Taula per a la reactivació social i econòmica de Cerdanyola del Vallès, en la qual es va arribar a l'acord de consensuar 109 mesures per fer front a la crisi provocada per la Covid-19. El ple municipal, així, va destinar fins a 1.800.000 € per ajuts a famílies, subvencions a empreses i autònoms, i ajuts a per emergències socials. 

Però, "a hores d'ara, i cinc mesos més tard", reclamen els grups municipals, "el govern municipal només ha concedit 107.246,15 € i s'han obert només 891 expedients del total de 1.528 instàncies presentades". En aquest temps "no s'ha tornat a convocar la Taula per a fer el seguiment de la resta de mesures, ni s'ha implementat cap eina per avaluar el compliment d'aquestes". 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.