El ple municipal aprovarà accelerar la transició energètica i afavorir la mobilitat sostenible

El ple tindrà lloc el dijous 26 de novembre a les 17 de forma telemàtica

El ple municipal del mes de novembre a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès aprovarà, com a declaració institucional acordada per tots els grups municipals, incorporar la recuperació verda i socialment justa a les nostres polítiques de reactivació econòmica. El ple se celebrarà aquest dijous 26 de novembre a les 17 h de forma telemàtica.

La sessió plenaria estarà protagonitzada per les mocions dels partits amb representació i les declaracions institucionals de la junta de portaveus en l'àmbit de les violències masclistes i la sostenibilitat. 

 

Canvi de portaveu a En Comú Podem

En l'apartat de punt plantejats pel govern, es portarà a debat aprovar el règim de votació a les sessions del Ple celebrades de forma telemàtica, així com un canvi de portaveu al grup municipal d'En Comú Podem. Isaac Martínez serà el nou portaveu en substitució de Pilar Adell.

Per una altra banda, el govern proposarà aprovar inicialment la modificació de l’ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestació de serveis del viver d'empreses i espai coworking Cerdanyola.

 

Dues declaracions institucionals

Com a acord de la junta de portaveus de tots els partits, s'aprovaran dues declaracions institucionals. La primera, per l'adhesió al manifest del Dia internacional contra les violències masclistes.

La segona, per incorporar "la recuperació verda i socialment justa a les nostres polítiques de reactivació econòmica, amb l’Agenda 2030 i els ODS com a base, amb fites a curt i llarg termini". A més, s'acorda accelerar la transició energètica i afavorir la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire.

 

Cinc mocions de l'oposició

En l'apartat de les mocions, En Comú Podem (ECP) proposarà instar el Govern de la Generalitat a "elaborar i signar amb el món local un nou Contracte Programa de Serveis Socials abans de finals d'any, per a donar garantia als ajuntaments i reforçar els serveis de resposta a l'emergència, assegurant la flexibilitat suficient per a adaptar els serveis a les incerteses i l'evolució de la crisi social dels propers anys".

En segon lloc, ERC, Guanyem i ECP plantejaran que el ple insti el Govern espanyol a reclamar al Marroc que "compleixi els acords internacionals i, en concret, el Pla d’arranjament (Resolució 690 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides del 29 d’abril de 1991), i que retiri de forma immediata els seus efectius militars del Guerguerat i deixi d’utilitzar el Guerguerat o un altre pas del sud-oest del territori sahrauí per comunicar-se amb Mauritània".

ERC i Guanyem recuperaran la petició per deixar de fer ús del glifosat a Cerdanyola. En concret, proposaran al plenari eradicar l’ús del Glifosat al municipi, "trobant alternatives ecològiques més adequades i respectuoses amb la salut de les persones i el medi ambient".

Des d'Esquerra Republicana també plantejaran instar al govern municipal a "dotar les estructures dels serveis econòmics i la intervenció dels recursos materials i humans necessaris per garantir la realització del Pla Anual de Control Financer de l’Ajuntament".

En la mateixa moció demanaran que el govern revisi i auditi "tots els contractes de gestió de serveis públics municipals vigents amb empreses concessionàries" per tal d’incloure les modificacions en els plecs de clàusules dels contractes necessàries per implementar les auditories i el control financer.

Per últim, ERC, Guanyem, ECP i Junts per Cerdanyola proposaran que el ple aprovi reconèixer i declarar "la unitat de la llengua catalana, sense que aquest fet suposi menystenir altres denominacions existents", fent referència a altres denominacions territorials, tradicionals o populars, com ara alguerès, valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc, andorrà, formenter o fragatí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.