El PSC proposa cercar acords polítics en relació al futur de les escoles bressol municipals

El grup municipal aposta per explorar vies de futur que millorin la qualitat educativa al municipi

El Govern de Cerdanyola va aprovar, el dissabte 16 de maig, un nou contracte de licitació per als pròxims dos anys de la gestió de les Escoles Bressol Municipals Cordelles, Turonet i Montflorit. Davant del desacord en l'aprovació d'aquest contracte d'alguns dels grups municipals, el PSC ha afirmat, en un comunicat, que aquest és un "contracte que millora la gestió de les EBM i que garanteix a les famílies de la ciutat les mateixes prestacions i assegura un servei públic de qualitat".

El partit assegura que "davant la incapacitat del govern anterior de portar a terme cap projecte durant tot el seu mandat, s'ha actualitzat el contracte signat el 2010 que acumulava cinc pròrrogues consecutives, impedint continuar amb el servei públic dels diferents centres a partir del setembre d'aquest any 2020".

Així, en el comunicat, el PSC assegura que "el model de gestió de les EBM és el mateix que ha existit els darrers 10 anys, amb millores que permeten introduir canvis necessaris com: promoure l'equiparació salarial dels treballadors i treballadores, la finalització de l'asimetria actual i la garantia d'un únic servei pels tres centres amb la coordinació dels Serveis Educatius de l'Ajuntament". 

 

A més, la formació reitera que aquest nou contracte garanteix a les famílies de la ciutat les mateixes prestacions, mantenint els preus actuals i que, així mateix, "ha permès a l'Ajuntament de Cerdanyola paralitzar el cobrament de quotes de les EBM a tots els usuaris i usuàries des del moment en què es va deixar de prestar el servei fruit de la crisi sanitària actual". 

Per últim, el PSC proposa a la resta de grups municipals explorar nous escenaris per cercar acords i amplis consensos, així com millores de futur en relació amb les Escoles Bressol Municipals.