Bargalló emplaça els empresaris a cedir espais per a les escoles

El conseller d'Educació no ha donat detalls sobre quants professors de més caldrà al setembre

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha emplaçat els empresaris a cedir espais per a les escoles. En la sessió de control al Govern, en què Cs, CatECP i CUP-CC li han reclamat concreció sobre els plans de cara al pròxim curs, Bargalló ha explicat que la recerca d'espais ha de "pivotar" en el Govern, però ha avisat que caldrà que tothom "ajudi".

Així, ha dit que dimecres es va reunir amb la Cambra de Comerç de Barcelona i va expressar al món empresarial, "que deu tenir espais, que els cedeixin". "Hem d'aconseguir-ho, i no direm a una escola que vagi a buscar-los", ha insistit el conseller, que ha afegit: "Hem estat capaços d'aconseguir més UCI i més llits hospitalaris, hem de ser capaços de trobar més espais per a l'educació".

Més info: El pla per reobrir escoles: servei comunitari en fase 2 i curs presencial al setembre

 

La voluntat del Departament és que el curs vinent comenci amb tots els alumnes a les escoles des del setembre. Però caldrà seguir unes mesures de seguretat, com el màxim de 15 alumnes per aula. Per això, algunes escoles necessitaran espais fora del seu centre. De fet, Bargalló va reconèixer que al setembre hi haurà una "emergència educativa".

Sense notícies de nous professors

També caldran nous professors si la ràtio d'alumnes baixa a quinze per classe. Tot i i això, el conseller ha descartat donar, per ara, cap xifra sobre quant professorat caldrà de cara al setembre, i ha instat a esperar que acabi la preinscripció per a poder valorar les necessitats d'acord amb els alumnes que hi haurà.