Cerdanyola presenta itineraris segurs d'anada a l'escola en una trobada sobre educació

L'alcalde i el regidor de cultura van participar en la 15a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Cerdanyola ha participat en la 15a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores, que es va celebrar a Vitòria entre el 16 i 18 de març. Durant aquests tres dies es van dur a terme ponències sobre l’actual situació de l’educació i els seus principals reptes i sobre el lideratge polític i desenvolupament competencial, entre d’altres.

En una de les ponències, l'alcalde Carlos Cordón i el regidor David González van presentar el projecte de Camins Escolars, que des del 2016 promou itineraris segurs, acollidors i educatius d’anada i tornada a l'escola per a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària. Cordón va destacar durant la presentació del projecte que “els camins escolars han generat oportunitats educatives, facilitant la mobilitat autònoma, millorant la relació amb l’entorn, desenvolupant hàbits saludables i transformant zones de la ciutat en benefici dels drets de la infància i el bé comú”.

La iniciativa dels Camins Escolars va néixer arran de la reivindicació de la comunitat educativa d’alguns centres educatius de ciutat i es va materialitzar a partir del primer Fòrum del Projecte Educatiu de Ciutat al 2015. Actualment són cinc centres d’educació infantil i primària els que participen del projecte. “Els camins escolars ens permeten posar en valor el protagonisme de la infància avançant en la direcció de repensar la ciutat des de la seva perspectiva”, va explicar Carlos Cordó.

Els beneficis de Camins Escolars

Els camins escolars estan senyalitzats a les voreres amb anagrames dissenyats pel Consell Municipal d’Infants i Adolescents de Cerdanyola (CIAC). Són fàcils d’identificar gràcies ala varietat de colors segons cada escola. A més, s’ha dotat a les escoles participants d’aparcaments de bicicletes i patinets.

A les vies públiques s'han eliminat barreres, habilitant places d’estacionament ‘petó i adeu’ per realitzar parades puntuals de vehicles a l’hora d’entrada i sortida de l’escola, augmentant els passos de vianants i tallant carrers en l’horari de sortida i entrada, entre altres mesures. També s’ha creat un teixit de comerços amics i equipaments municipals que l’alumnat reconeix com a pròxims i als que es poden adreçar en cas de necessitar ajuda.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.