Comença la Fira Orienta a Cerdanyola, enguany en format virtual

La Fira Orienta tindrà lloc fins al 13 de febrer per assessorar als joves estudiants que comencen a plantejar-se cap a on volen dirigir el seu futur després de l'ESO

Avui, dimarts 9 de febrer, comença la Fira d'Orientació Formativa a Cerdanyola del Vallès per assessorar als joves estudiants que comencen a plantejar-se cap a on volen dirigir el seu futur després de l'ESO. En aquesta edició, però, la fira arriba en un format virtual que se celebrarà fins al 13 de febrer.​

Organitzada pels serveis d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Cerdanyola i amb el suport de la Diputació de Barcelona, la fira s'ha adaptat a la nova realitat, marcada per la situació sanitària per la Covid-19, amb una programació i uns continguts virtuals. L’alumnat i les famílies podran accedir als diferents expositors virtuals i participar en les activitats. 

En aquesta edició de la fira hi participen 640 joves dels instituts Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó, Pere Calders, Escaladei i FEDAC-Cerdanyola, el CFT Flor de Maig, el CFA L'Alzina.

El programa

El programa de la Fira Orienta està destinat a fer l’acompanyament a la transició de l'alumnat entre l’educació obligatòria i la postobligatòria amb l’objectiu de complementar la tasca d'orientació que es fa als centres educatius, posant recursos professionals al seu abast i crear un marc col·lectiu on l’alumnat i les famílies puguin resoldre els seus dubtes.

El programa Orienta Cerdanyola està estructurat en 4 fases. La Fira Orienta és, de fet, la segona fase del programa. Enguany, els centres educatius participants visitaran la fira virtual els matins dels dies 9 i 10, en franges horàries ja establertes, i farien com si fos presencial, amb la supervisió del seu professorat. En aquesta franja tindran la possibilitat de fer consultes en directe amb referents de cada estand.

Els expositors d’aquest any són:

  • Servei Municipal d'Ocupació - Masia Can Serraparera
  • Casal de Joves Altimira
  • Institut Jaume Mimó
  • Institut Forat del Vent
  • Institut Banús
  • CEE - CFT Flor de Maig
  • CFA L'Alzina
  • Escola Vitae
  • Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL)
  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • Eurecat
  • Escola Superior de Disseny (ESDI)
  • Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB)
  • Consell Comarcal del Vallès Occidental

 

Des de la web de la fira es podrà accedir també a la versió virtual de l’exposició “Transitar”, de la Diputació de Barcelona. El projecte TRANSITAR, de la Gerència de Serveis d’Educació, té com a objectiu sensibilitzar sobre la importància de l’orientació com una competència personal que permet gestionar els processos de transició al llarg de la vida en tota la seva amplitud.

A més, es faran diverses xerrades, a les quals es podrà accedir també des de la web de la fira virtual.

El dimecres 11 de febrer, a les 10 h es farà la xerrada "Ja saps què faràs l’any que ve?" a càrrec de Carles Ventura, coach expert en orientació. L’objectiu és animar i orientar els i les joves que no saben que volen fer, així com contrastar la solidesa dels que ja ho tenen decidit.

El mateix dia, a les 18.30 h, tindrà lloc "Vocacions industrials. Una qüestió de futur!". Yolanda Ordóñez, del Consell Comarcal del Vallès Occidental proporcionarà informació i coneixement sobre els itineraris acadèmics vinculats a la Formació Professional sector industrial, i presentarà el Catàleg de Vocacions Industrials, on es descriuen les ocupacions més demandades, itineraris formatius, empreses del sector i competències més sol·licitades en la indústria i tecnologia.

El dijous 12 de febrer, a les 10h, es farà la xerrada "Esbossant el futur del treball" on es remarcarà com estan evolucionant els diferents sectors professionals, analitzant la informació que arriba per tal de poder esbrinar quins perfils professionals i quines aptituds caldran en el futur per poder preparar-se i formar en conseqüència.

Ja el dissabte 13 de febrer, les 12 h, Carles Ventura, coach expert en orientació durà a terme "Com puc ajudar als meus fills a triar estudis", una conferència dirigida a donar eines concretes a les famílies per acompanyar els seus fills i filles a l’hora de decidir els seus estudis.

Els altres anys, la fira coincidia amb les xerrades monogràfiques d’orientació. Enguany, aquesta part de la segona fase està prevista realitzar-la entre els dies 1 i 12 de març. Davant la situació de no poder barrejar grups, les xerrades es faran de manera telemàtica, a càrrec de les orientadores del Casal de Joves. Per a cadascun dels centres participants, s'ofereixen dos monogràfics, on l'alumnat es distribueix segons els seus interessos: Estudis Superiors, Universitaris i Professionals (itinerari llarg) o Estudis professionalitzadors (itinerari curt).

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.