El cep britànic de la Covid-19 augmenta al Vallès i canvia els atributs de contacte estret

Els rastrejadors de l'àrea Vallès han rebut l'avís d'una possible influència del cep britànic de la Covid-19 a la zona i del fet que canvien les condicions per considerar una persona contacte estret

El Departament de Salut de la Generalitat ha detectat un augment dels casos de Covid-19 amb la variant del cep britànic al Vallès Occidental i al Vallès Oriental. El TOT  ha confirmat que els rastrejadors que s'encarreguen de l'àrea territorial 'Vallès', que compren els dos vallesos, han rebut l'avís d'estar atents a "una possible influència" del cep britànic de coronavirus en el seu radi d'actuació.

 

Canvien les condicions per ser considerat contacte estret

Un contacte estret d'un cas positiu de Covid-19 és aquella persona que ha estat en contacte de la següent manera: En un espai tancat, durant més de 15 minuts i sense mascareta. Ara, però, i amb l'augment de la presència del cep britànic a la zona Vallès, els requisits per ser considerat contacte estret canvien.

 

En aquest sentit, es considerarà contacte estret a tota aquella persona que hagi estat en contacte amb un cas positiu confirmat de Covid-19 amb cepa britànica de la següent manera: haver compartit un espai tancat tot i portar la mascareta o haver compartit un espai obert sense portar mascareta.

Això és degut al fet que el cep britànic de la Covid-19 és més transmissible i, per tant, les mesures de seguretat i prevenció per fer-li front han de ser majors.