El Govern espanyol i les comunitats debatran la possibilitat d'avançar el toc de queda a les 20h

Catalunya estaria entre les autonomies que s’han mostrat favorables a avançar el toc de queda

El Govern espanyol i les comunitats autònomes es reuniran aquest dimecres en el consell interterritorial de Sanitat, que reuneix l'executiu de l'Estat i els responsables de la cartera de sanitat de les comunitats autònomes, per debatre sobre un possible avançament del toc de queda a les 20h.

En el debat es preveu que diverses comunitats autònomes sol·licitin aplicar una reducció de la mobilitat nocturna abans de les 22 h, com és vigent actualment.

 

Fins ara, les autonomies que s’han mostrat favorables a avançar el toc de queda són Catalunya, Galícia, Euskadi, Canàries, Cantabria, Balears, Múrcia i Andalusia, segons El Periódico

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha defensat aquest dimarts que les restriccions que permet l'actual estat d'alarma són "suficients per donar resposta" a la tercera onada". En una entrevista a 'SER Catalunya', Illa ha argumentat que les mesures "ben aplicades" i "a temps" serveixen per doblegar la corba. Tanmateix, el ministre de Sanitat ha afirmat que tindrà una "actitud d'escolta" amb les autonomies que plantegen avançar el toc de queda a les 20 hores. "Vull escoltar les argumentacions que facin els diferents responsables sanitaris", ha dit Illa, que ha remarcat que si s'accepta la petició cal fer-ho amb les "màximes garanties" perquè la mesura limita drets fonamentals.