L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès haurà d'indemnitzar a la Federació Catalana d'Handbol (FCH) amb 1.111.827 euros, si l'entitat accepta aquesta xifra. El Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment, el 8 de novembre, el valor de reversió dels béns adscrits a la concessió de la construcció i explotació del PEM Guiera i de la liquidació del contracte de gestió de la instal·lació.
A partir d'ara la FCH i les entitats financeres que van prestar els diners a l'entitat, Bankia i l'Institut Català de Finances (ICF), tenen 15 dies per acceptar o presentar al·legacions davant la xifra proposada. Aquests 1.111.827 euros estan molt per sota de les primeres quantitats presentades al plenari durant el mandat anterior del PSC. L'any 2014, el càlcul d'indemnització s'establia més sobre dels 3 milions d'euros. Uns mesos més tard, la xifra descendia a uns 2.300.000 euros i quedava aprovada pel Ple però rebutjada per la FCH i les entitats bancàries.
Tant l'alcalde com els grups municipals van coincidir en la importància de fer un pas endavant amb aquesta aprovació inicial. "És el pas previ per tancar la carpeta", va dir Carles Escolà, qui va posar especial èmfasi en remarcar que la proposta té l'informe favorable de la secretaria "tal com va demanar l'oposició". En aquesta línia, l'alcalde de Cerdanyola va criticar l'actitud dels partits de l'oposició: "No donen cap valor als informes dels serveis de l'Ajuntament". En les darreres sessions plenaries, l'oposició ha criticat en bloc que existeix una manca d'expedients en les propostes econòmiques que fa el govern, com l'Ampliació de la Tarifació Social, que l'oposició va forçar a retirar. En aquest sentit, Escolà va assegurar que quan l'oposició posa en dubte els expedients fets per tècnics de l'Ajuntament "estan dient que el personal municipal no fa bé la feina". A més, va considerar que aquesta actitud pretén "posar bastons a les rodes del govern".
La resta de partits va respondre a la crítica d'Escolà. El regidor no adscrit, Jordi Miró, va negar aquesta intenció i va lamentar que l'alcalde "aprofiti per dir que venim a posar bastons a les rodes". Josep Grau (PDeCAT) va acusar l'alcalde de fer un "míting de campanya" i Helena Solà (ERC) va dir que "al·lucinava" amb el fet que l'alcalde els renyés: Volíem votar que sí, però després del discurs entren ganes de votar que no".
Quant al valor de reversió que es portava a votació, Maria Reina (ICV-EUIA) va destacar que aprovat el punt, s'haurien de solucionar "els problemes que tenen els treballadors i garantir un bon servei". Des del PDeCAT, van anunciar que votarien a favor "per desencallar" la qüestió però es van mostrar desconfiats davant una possible judicialització del tema criticant la manca d'acord amb les altres parts afectades: "És un xut de pilota endavant sense saber on anirà a parar".
Des del PP, Manuel Buenaño, va assegurar que el seu grup "és conscients que el tema acabarà als jutjats". Fent referència a la mateixa por a arribar a un procés judicial, Francisco Ortiz (PSC), va instar a "buscar acords per evitar anar als tribunals". Des de Ciutadans, Pau Ortolà va destacar tres reptes que la formació considera que encara estan pendents de resoldre al PEM Guiera: "fer reformes eficaces, garantir la seguretat i l'estabilitat de la plantilla i fer un pla per atreure i recuperar usuaris".
Finalment, el valor de reversió es va aprovar inicialment per unanimitat, així com la modificació del Pla d'Inversions per incloure la quantitat proposada.