La Cerdanyola rural, entre les vinyes i el blat

A més dels camps de blat, la història rural de Cerdanyola inclou la presència de vinyes i cellers

 

Abans de formar-se com a ciutat, Cerdanyola del Vallès era una ciutat activament rural. A més dels camps de blat, la història rural de Cerdanyola inclou la presència de vinyes. Cal recordar que durant els anys 20 es va inaugurar el celler cooperatiu que va unir els pagesos de Cerdanyola i Ripollet. L'edifici del celler es va mantenir fins al 1973, quan es va enderrocar per construïr l'autopista que uniria Barcelona i Terrassa. Així, les masies i els carros de caballs de treball eren una imatge habitual en la Cerdanyola del primer quart del segle XX.

 

Celler CooperatiuImatge del celler cooperatiu publicada al TOT Cerdanyola número 35. 

 

 

Foto Històrica de Can Fatjó del MolíFoto històrica de Can Fatjó del Molí.

 

Batent un camp de blat, 1943 (Cedida per Joan Escorsell, %22Xamarrillo%22)Pagesos batent un camp de blat l'any 1943. Fotografia cedida per Joan Escorsell.

 

 

Domingo Riba, pagès, al 1935, als terrenys de l'actual %22Mercadillo%22 de Les Fontetes. Fotografia cedida per Lluís de ArquerDomingo Riba, pagès, l'any 1935 als terrenys de l'actual mercat de Les Fontetes. Fotografia cedida per Lluís de Arquer.

 

Recollint patates a Cordelles (Cerdanyola) (TOT Cerdanyola, 384)Recollint patates a Cordelles. Fotografia publicada al TOT Cerdanyola número 384.

 

“La Masia Can Canaletes”. Cedida per Escursell (TOT Cerdanyola, 22)La Masia Can Canaletes. Fotografia cedida per Escursell.

 

 

Mira la galeria de fotos de la Cerdanyola rural.

 

 

 

 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?