Obert el tràmit de participació ciutadana per a la circulació dels patinets elèctrics a la ciutat

Previ a l'elaboració i aprovació de la nova normativa, la ciutadania pot fer les aportacions que consideri adients a l'Ajuntament

L’Ajuntament de Cerdanyola ha obert el tràmit de participació ciutadana previ a l’elaboració i aprovació de l’ordenança municipal de circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP). 

Des del consistori destaquen que s’està observant un ús creixent de la bicicleta com a mode de transport, al que se li ha de sumar en els darrers anys altres modes com són els patinets i les rodes, agrupats amb el nom de ‘vehicles de mobilitat personal’ o VMP, i diferents cicles de més de dues rodes. 

La regulació de la mobilitat urbana és de competència municipal i, per tant, la normativa local existent s’ha d’adaptar per a què hi reflecteixi l’ampli ventall de modalitats de mobilitat sostenible, se’n reconeguin els seus drets i deures i es fomenti la convivència viària.

L'objectiu, promoure la mobilitat no motoritzada

El Ple de l’Ajuntament, en sessió ordinària de data 29 d’octubre de 2020, va aprovar la moció per al foment de l’ús de vehicles de mobilitat personal i bicicletes en condicions de màxima seguretat per a persones usuàries i vianants on s’instava al govern municipal a modificar les ordenances de Cerdanyola per tal de regular l’ús del VMP i les bicicletes i els cicles, i establir els usos, drets i deures dels usuaris d’aquests vehicles i els de les persones vianants.

La nova normativa pretén aprofundir i actualitzar el contingut de l'ordenança municipal de circulació en quant a l’ús de la bicicleta i homogeneïtzar-se amb les ordenances dels municipis metropolitans, introduint la nova situació dels VMP i els cicles de més de dues rodes, i fent més segura la seva circulació i convivència entre els diferents modes de transport tant al municipi. La finalitat és promoure la mobilitat no motoritzada per disminuir els efectes generats per l'ús del vehicle privat motoritzat.

Per això, previ a l'elaboració i aprovació de la nova normativa, la ciutadania pot fer les aportacions que consideri adients a l'Ajuntament. El termini de la consulta és de 10 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació del tràmit de participació ciutadana a la web municipal.

Per més informació podeu consultar al Servei de Seguretat Ciutadana, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, trucant al telèfon 935808888. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.