L'oci nocturn de Cerdanyola demana més suport local per garantir un oci "sa i controlat"

El sector reclama igualtat en la normativa dels locals i denuncia la falta de cossos de seguretat als espais públics

Alberto García, president del sector d'Oci Nocturn a Cerdanyola, juntament amb el gremi d'empresaris d'Espanya d'Oci Nocturn (GEDBP) i representants de ASACC i FECALON van decidir tancar les portes de més de 50 discoteques de Catalunya durant la nit de Sant Joan per protestar contra el "tracte discriminatori al sector".

Des del gremi denuncien en un comunicat que d'ençà que es va aixecar l'estat d'alarma el 21 de juny, s'ha canviat fins a tres vegades la normativa i això ha suposat "uns canvis constants d'última hora i inversions de temps, diners i una desestabilització molt difícil de gestionar". Insisteixen, a més, en el fet que no es pugui ballar als locals. "No es pot concebre una discoteca sense ballar i no s'entén com en les celebracions de bodes i festes privades sí que es pot". 

 

El sector també mostra preocupació per la quantitat de gent que es veu "als espais públics fent botellades descontrolades, i terrasses on es balla sense mascareta i sense mantenir les distàncies de seguretat". Per això, també denuncien la "falta de cossos de seguretat per controlar la gent que està al carrer sense cap mena de control i que suposen un risc notable de contagi però que sí que n'hi hagi per realitzar inspeccions als locals". 

Així doncs, el president d'Oci Nocturn de Cerdanyola demana a l'Ajuntament tot el suport possible per poder gestionar i coordinar aquesta situació a la ciutat per poder gaudir d'un oci "sa i controlat" i reclama una "igualtat a tots els sectors que, ara mateix, encara no existeix".