El Pla Estratègic de Cerdanyola encara la recta final amb el debat dels projectes de futur

Al voltant de quaranta persones han participat en el segon grup de treball per debatre els projectes que permetran respondre als reptes per a la Cerdanyola del 2030

El procés d’elaboració del Pla Estratègic de Cerdanyola del Vallès entra en la recta final. Al voltant de quaranta persones han participat en el segon grup de treball per debatre els projectes que permetran respondre als reptes i objectius estratègics prioritzats per a la Cerdanyola del 2030.

Així, es van realitzar quatre grups de treball corresponents als diferents reptes resultants del primer grup de treball i prioritzats a l’enquesta: Cerdanyola educadora, cultural, esportiva i intergeneracional; Cerdanyola cohesionada i amb un govern col.laboratiu; Cerdanyola sostenible i connectada i Cerdanyola del coneixement, econòmicament diversa i metropolitana.

Cada grup de treball va respondre la pregunta “Quins projectes tractors hem de dur a terme per respondre als reptes que hem prioritzat per a la Cerdanyola del 2030?” i va debatre, des de les diferents mirades, nombrosos projectes de futur per al Pla.

Eixos de mobilitat, intervenció de la carretera de Barcelona i habitatge intergeneracional 

Les aportacions dels participants han contribuït amb idees innovadores i amb la proposta de projectes per la Cerdanyola del futur. Aquestes van des de la generació d’eixos on la mobilitat sigui per vianants, bicicletes, VMP i transport públic, que connectin el nucli urbà amb els pols d'atracció, la consolidació del projecte d'intervenció de la carretera de Barcelona, fins al desenvolupament d’habitatge intergeneracional que permeti la convivència de diferents grups poblacionals, amb necessitats diverses o la ubicació d’alguna de les seus de la UAB en el centre urbà de Cerdanyola del Vallès.

La principal particularitat d’aquests projectes tractors és la seva incidència en diferents reptes i objectius estratègics del Pla. A més, tenen la capacitat de vincular i motivar diferents actors, en un model de gestió compartit, on existeixi colideratge a partir de grups de treball i l’ajuntament amb altres agents. L’horitzó temporal d’aquests projectes és el mig-llarg termini.

Última etapa 

A partir dels resultats obtinguts d’aquest procés participatiu, els mesos vinents l’equip redactor elaborarà el contingut del document i continuarà amb sessions de treball amb la Comissió Política del PEC i el personal tècnic de l’Ajuntament per valorar la viabilitat tècnica, econòmica i política de les propostes.

Finalment, a finals de març, es durà a terme el Consell Plenari amb la finalitat de fer difusió del contingut del document estratègic i consensuar mecanismes per donar continuïtat al PEC.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.