Els punts de recollida dels arbres de Nadal

La recollida es farà de dilluns a divendres, de 12 a 14 h, però també es poden portar a la deixalleria

L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha habilitat diversos punts de recollida dels arbres de Nadal de la ciutadania i els comerciants. La recollida es farà fins al 14 de gener de dilluns a divendres, de 12 a 14 h, però també es poden portar a la deixalleria.

Els punts de recollida d'arbres de Nadal s'ubicaran a la pl. Abat Oliba, al costat de la bateria de contenidors; Mercat de Les FontetesPla de les Alzines a la façana del mercat; Mercat Serraperera. Davant zona de càrrega del carrrer sant Casimir i a l'Avinguda Canaletes davant Condis (vorera). 

Donat que a Bellaterra es fa recollida porta a porta, els particulars poden deixar l'arbre a la porta de casa seva junt amb la brossa orgànica, el dia habilitat per recollir aquesta fracció. Els comerciants poden deixar els seus arbres el mateix dia a la plaça del Pi.

Des de l'Ajuntament indiquen alguns consells per un millor tractament dels residurs nadalencs: 

 

Reciclar l’arbre de Nadal i els guarniments
Un cop es tanqui el cicle festiu serà el moment de desfer-se del tradicional arbre que es compra com a ornamentació i que habitualment no presenta un bon nivell de supervivència. Si deixem l’arbre al contenidor del rebuig dificultarà la recollida i no se’n farà un bon tractament. Si el deixem al contenidor de l’orgànica ocuparà molt espai i impedirà que altres persones puguin utilitzar aquest contenidor. Per això és aconsellable que els deixeu en els punts que habilitarà l'Ajuntament o a la deixalleria municipal. També es demana no deixar els arbres al costat (a fora) dels contenidors per evitar dificultar la recollida.

Reciclar el paper i el cartró dels embolcalls dels regals
Un cop desembolicats els regals, cal pensar si podrem aprofitar els papers i embolcalls per a futurs usos, com embolicar altres paquets o fer decoracions, per exemple. Si no es pot aprofitar, cal dipositar-ho al contenidor corresponent per al seu posterior reciclatge industrial.

Reciclar el vidre de les ampolles i envasos de vidre
La producció de residus de vidre també augmenta molt durant les festes. Un cop acabades, cal separar correctament aquests envasos i dipositar-los al contenidor corresponent, el de color verd. En el cas de les copes, plats o gots de vidre, aquests no es poden llençar al contenidor verd ja que no es consideren envasos, sinó que cal portar-los a la deixalleria ja que requereixen un tractament específic.

Visiteu la deixalleria
Molts residus que es generen durant les festes no es poden recollir adequadament als contenidors habituals de recollida selectiva. En aquests casos sempre és aconsellable dirigir-se a la deixalleria del municipi per portar-hi, per exemple, mobles vells, electrodomèstics, roba, càpsules de la cafè, entre d’altres productes. L'horari de la deixalleria és dilluns de 16.30 a 19.30 h; de dimarts a divendres, de 10 a 14 h i de 16.30 a 19 h i dissabte de 10 a 13 h i de 16.30 a 19.30 h.