Una quarantena de persones protesta contra la retirada del tercer grau als presos polítics

Les concentracions s'han repetit arreu de Catalunya

Una quarantena de persones s'ha concentrat, aquest dimarts 9 de març, davant l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès com a forma de protesta davant la retirada del tercer grau als presos polítics. Les concentracions s'han fet arreu de Catalunya a les 20 h, hora en què els set presos independentistes de Lledoners havien de tornar al centre penitenciari per no sortir-ne, un cop el jutjat de vigilància penitenciària els ha revocat el tercer grau.

Les concentracions se solidaritzen també amb els eurodiputats independentistes Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, després que avui el Parlament Europeu els hagi aixecat la immunitat com demanava el suplicatori del Tribunal Suprem amb l'objectiu de reactivar les euroordres d'extradició contra ells pels fets de l'1-O.

 

Els concentrats han llegit un manifest en el qual asseguren que "s'ha vulnerat el dret a defensa dels presos polítics". Destacant que el dret a autodeterminació no és un delicte, han acusat l'Estat espanyol d'actuar repressivament i han demanat l'amnistia dels presos i exiliats.