El 60% de les terrasses de Cerdanyola han obert en el primer cap de setmana de la fase 1

Amb el 60% de les terrasses obertes i una bona afluència de gent, alguns locals ja poden començar a recuperar algunes pèrdues

Les terrasses dels bars i restaurants de Cerdanyola han canviat la fisonomia de la ciutat després dels mesos de confinament. Els veïns i veïnes han sortit al carrer per omplir els establiments de restauració durant la primera setmana de fase 1 de desescalada.

La reobertura de les terrasses va desenvolupar-se de manera desigual a la ciutat i amb només el 20% de bars i restaurants oberts; alguns establiments van obrir amb l'agenda de reserves gairebé plena i d'altres encara es trobaven en procés de preparar l'espai a les noves mesures sanitàries. "Els primers dies van ser de posar-ho tot en ordre i estar atents a veure com avançava la situació", explica Xavi Olivé, president de Cerdanyola Comerç i Serveis.

Durant el cap de setmana, però, el 60% de les terrasses ja es trobaven obertes i moltes han omplert tot l'aforament permès. No obstant això, Antonio Castro, president del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental, apunta que "aquest reinici està donant la sensació que hi ha molta gent, però s'ha de tenir en compte que tots els locals estan treballant amb el 50% de clients".

Així i tot, davant la permissivitat de l'Ajuntament d'ocupar una part de l'espai públic i tancar alguns carrers principals de la ciutat als vehicles, alguns bars i restaurants han tingut l'ocasió de treure unes quantes taules on abans no n'hi havia. És el cas de La Pizarrita de Juanlu que, gràcies al tall, han pogut posar 5 taules al carrer. “A nosaltres també ens ha anat molt bé gràcies als clients fidels que tenim”, diu Juanlu Muñoz. 

Una situació optimista pels restauradors

Alguns locals ja comencen a veure la llum al final del túnel. "La sensació general dels restauradors és molt positiva i optimista davant de què es podrà generar de facturació, encara que segueixi sent mínima", explica Xavi Olivé.

En aquesta situació es troba el restaurant i vinoteca Tempo Di Vino: "Poder treballar amb la terrassa et dóna la vida, perquè ja comences a fer facturacions que recuperen algunes de les pèrdues del confinament", afirma el propietari. 

Juanlu Muñoz, però, assegura que tot i que molts restauradors aconseguiran recuperar-se, "sempre s'haurà de comptar amb les ajudes de l'Ajuntament, molt necessàries quan, avui dia, encara hi ha molta desinformació". 

El 30% d'establiments esperen la fase 2

Alguns dels bars i restaurants de la ciutat encara no han obert, ja que no veuen viable, per una qüestió econòmica, reobrir les persianes fins que no es pugui obrir també l'interior del local.

Aquesta serà una de les mesures permeses quan Cerdanyola entri a la fase 2. En aquesta situació es troba Antonio Castro, qui és propietari del restaurant Los Abetos i no té terrassa: "Encara mantenim tancat perquè no tenim terrassa i encara que es pugui treure alguna taula ara, no podem cobrir les despeses. En el moment en què puguem obrir els interiors, sí que serà el moment de treure unes quantes taules".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.