El risc de rebrot baixa a Cerdanyola i se superen els 700 vacunats

El risc de rebrot, a data del 9 de gener, va baixar fins als 589 punts

Les dades sobre l'evolució de la pandèmia a Cerdanyola del Vallès milloren quant a la reproducció de la malaltia, però empitjora en la mortalitat registrada els últism dies. El risc de rebrot, a data del 9 de gener, va baixar fins als 589 punts mentre els dies anterios es registraven cinc morts de cerdanyolencs per la Covid-19.

 

El risc de rebrot, de baixada

Després d'assolir un nou pic de la corba del risc de rebrot per coronavirus a la ciutat, la incidència del virus va de baixada des del 5 de gener. També ha baixat l'Rt (taxa de reproducció de la malaltia), passant de 1,63 a 1,08 en una setmana. La xifra continua sent alta perquè es considera que a partir de l'1, la reproducció de la malaltia s'accelera.

Entre el 3 i el 9 de gener -període al qual corresponen les últimes dades de Salut-, es van fer 910 proves PCR i test d'antígens més que la setmana anterior: de 1.850 a 2.760 proves. L'augment del nombre de proves acostuma a anar acompanyat per un augment dels casos positius detectats, però en aquest cas ha passat el contrari. Mentre aquesta última setmana es va registrar un 8,96% de proves positives, l'anterior -amb menys proves- es va registrar un 10,58% de positius. 

Més info: Cerdanyola Comerç i Serveis impulsa una campanya de tests d’antígens per a la ciutadania

 

Deu morts en dues setmanes

 

Les darreres dues setmanes (entre el 27 de desembre i el 9 de gener), deu persones de Cerdanyola han mort a causa de la Covid-19. Es tracta d'un nombre elevat de mort en comparació a altres setmanes complicades de pandèmia, com va ser el pic del mes d'octubre. Des de l'inici de la pandèmia, 128 persones de la ciutat han mort a causa d'aquesta malaltia.

Pel que fa als ingressos, actualment hi ha deu persones de la ciutat hospitalitzades per la Covid-19. Al Parc Taulí, hospital de referència de Cerdanyola, hi ha 159 persones ingressades per aquesta malaltia. 

 

Més de 700 vacunats

La xifra de vacunats a Cerdanyola segueix pujant i ja en són 730. En aquesta primera etapa estan rebent la vacuna els residents i treballadors de les residències de gent gran i de persones amb diversitat funcional, així com els treballadors del Centres d'Atenció Primària (CAP). 

Salut ha anunciat que la pròxima setmana començaran a administrar la segona dosi de la vacuna.

Més info: Vacunades de la primera dosi totes les residències de gent gran de la ciutat