Tina Rodríguez, participant de 'Gira Mujer': "He redescobert la meva vocació"

Entrevista a una usuaria del programa Gira Mujer de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada

Un dels àmbits d'actuació de la Creu Roja també és el sector laboral. Si a això se suma la cerca d'igualtat d'oportunitats sorgeix el programa 'Gira Mujeres' que l'entitat ofereix a les diferents seus locals. El programa té l'objectiu d'ajudar a totes aquelles dones en situació de precarietat laboral o a l'atur per millorar la seva ocupabilitat. 

Des de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada també animen les seves usuàries a participar d'aquest programa i treballar aspectes com la redacció de currículums o les noves tecnologies. Un exemple de la funció del programa és la Tina Rodríguez, veïna de Montcada i Reixac i usuària de la Creu Roja local.

 

Com vas assabentar-te del projecte ‘Gira Mujeres’?
A l’Ajuntament de Montcada em van aconsellar que anés a l’INEM per tenir més possibilitats de trobar feina i allà em van parlar del programa. Me’l van recomanar molt, em van dir que estava molt bé perquè estava completament pensat per a dones i jo complia el perfil a la perfecció perquè portava molt temps aturada.

Quina era la teva situació en aquell moment?
Doncs jo portava anys sense treballar. Tenia un negoci que vaig haver de tancar per culpa de la crisi i després vaig dedicar-me a cuidar els fills. En aquell moment els nens ja eren grans i jo necessitava altres motivacions. Jo el que volia era fer alguna cosa, sentir-me útil i per això em va semblar una molt bona oportunitat.

Estaves desmotivada?
Més que desmotivada estava avorrida, jo sempre he treballat però no veia la manera de tornar a enganxar-me al món laboral. A la Creu Roja em vaig tornar a sentir activa.

 

Què valores més positivament de programa?
Doncs que surts de casa, tens una rutina i aprens moltes coses que potser pensaves que sabies però no saps. Buscar feina no és només entregar CV, tot ha canviat molt, ara existeixen pàgines a Internet, es tenen en compte molts factors a l’hora de contractar i necessites que algú et guiï una mica.

Quins formació has rebut durant el programa?
Jo m’he apuntat a tots els cursos que anaven sortint. Eren molt variats però penso que tots m’han servit. Alguns són més generals, com per exemple com preparar-se una entrevista i altres més específics. El que més em va agradar va ser el curs de Monitora de Lleure. Vaig fer les pràctiques, que m’hagués agradat que duressin molt més, i ara quan acabi la memòria espero tant de bo poder treballar amb infants.

Podríem dir que has descobert la teva vocació?
Més bé podríem dir que m’he retrobat amb la meva vocació professional. Sempre m’han agradat el nens, de fet, vaig estudiar Auxiliar de Jardí d’Infància fa molts anys però no vaig acabar els estudis. Sempre havia treballat en el sector de l’hostaleria, que era el negoci familiar.

Què vas descobrir gràcies amb el programa de la Creu Roja?
Arrel de venir diàriament a la Creu Roja vaig descobrir el voluntariat i cada tarda venia a fer reforç escolar a nens i nenes que ho necessitaven i no tenien recursos per pagar-ho. Ara encara continuo com a voluntària, vaig a l’oficina de Cerdanyola i quan puc també vaig a Montcada.

Com era l’ambient a classe?
Doncs vam fer molta pinya entre totes les dones i també amb els voluntaris/es i tècnics del programa. Jo no vaig faltar ni un dia i això és senyal de que sentia que el que feia era útil i necessari per a mi. A part, les unes amb les altres ens donàvem ànims i encara avui quedo amb alguna companya.