El Cerdanyola Club d'Hoquei s'imposa en el derbi contra el Sant Cugat (5-3)

El primer equip femení del Cerdanyola CH suma tres punts en la 20a jornada d'OK Liga

El primer equip femení del Cerdanyola Club d'Hoquei supera amb victòria un nou enfrontament d'OK Liga, aquest cop en el derbi contra el Patí Hoquei Club Sant Cugat, en la 20a jornada de la competició. El triomf per 5-3 de les d'Andi Colaianni, aquest diumenge 3 d'abril a Can Xarau, situa l'equip en la cinquena posició amb 40 punts, a 15 del líder Club Patí Vila-Sana.

Un Sant Cugat superior en la primera part

La trobada s'ha iniciat amb un domini marcat de les cerdanyolenques i algun intent de contra poc efectiu del Sant Cugat. La possessió de les locals ha estat quasi total, destacant jugades com la d'Adriana Gutiérrez en el 9', deixant una passada enrere que a Figuerola, que finalment no ha trobat porteria. Transcorreguts 10 minuts de rellotge, el domini s'ha equilibrat amb continuades robades de pilota per part de les visitants, que han fet la primera ocasió de perill en què la pilota ha rodat fregant la línia de gol.

Cerdanyola Club d'Hoquei vs PHC Sant Cugat en la 20a jornada d'OK Liga. FOTO: Nora Muñoz Otero

Ambdues porteres han començat a tocar més pilota cap a la meitat d'aquesta primera part. Mariona Surós ha fet una aturada excel·lent en el minut 15 arran d'un xut de penal de la santcugatenca Laura Porta, que finalment ha pogut definir en el rebot. Un cop s'ha obert el marcador, el domini s'ha decantat pel Sant Cugat que ha trencat diversos atacs de les d'Andi Colaianni i ha provocat força contres de perill. Un d'aquests l'ha protagonitzat Andrea Massons en el minut 17, que després de robar una pilota a mig camp s'ha quedat sola davant d'una sòlida Mariona Surós.

El rellotge ha avançat i la barrera defensiva verda ha continuat descuidada. Fins que, en el minut 22, Gemma Solé ha fet un dels seus xuts amb potència pujant l'1-1 al marcador. El Cerdanyola ha estat més present en atac en aquests últims tres minuts de primera part, en què el domini ha estat equilibrat i s'han donat diverses ocasions de gol sense definir.

Segona part molt suada

A la represa, les verd-i-blanques han fet un gir a la dinàmica de la primera part i han pres el control del partit. Després de diversos trencaments d'atac a les visitants i ocasions contundents, Gemma Solé ha fet el xut del 2-1 en el minut 29. Només dos minuts després, Solé ha completat l'hat-trick rematant una pilota que s'ha quedat morta davant la portera arran d'una jugada d'atac conjunta entre Maria Figuerola i Joana Xicota. Amb el 3-1, el Cerdanyola ha iniciat una dinàmica de clara superioritat que s'ha tornat a trencar en el minut 37 amb un nou gol de Laura Porta, que ha xutat des de lluny de porteria.

Les següents accions importants de la trobada han estat a pilota aturada: Gemma Solé ha picat una pena màxima en el minut 40 que ha trobat porteria directa. Però un cop més el Sant Cugat ha trencat l'avantatge còmode del Cerdanyola, quan Maria Just ha pujat el 4-3 al marcador instants després del penal. La tensió ha dominat en aquests últims minuts de trobada, en què les pilotes aturades han pres protagonisme. El Cerdanyola ha desaprofitat la directa per la 10a falta, i el Sant Cugat tampoc ha sumat en el minut 46 quan Laura Porta ha picat una falta per la blava que ha rebut Solé.

En els últims tres minuts de partit, l'àrbitre ha tret targeta blava a Massons i Adriana Gutiérrez ha picat la falta sense èxit, tampoc amb l'ajuda de Xicota que ha rematat el rebot al pal. Quan faltava un minut per xiular el final, Maria Figuerola ha trobat porteria aconseguint el 5-3 de la victòria.