Josep Díaz i Laura Gómez dominen la 10k de les Milles de Cerdanyola 2019

El 16 de novembre s'ha celebrat la 33a edició de les Milles de Cerdanyola, que aquest any ha comptat amb una nova categoria infantil i ha tancat inscripcions amb rècord de participació

A les 18.30 h del dissabte 16 de novembre s'ha donat el tret de sortida a la 33a edició de les Milles de Cerdanyola. Ho ha fet, a més, amb una novetat en les curses infantils i s'ha afegit la categoria Mini Milla, un circuit de 250 metres on els més menuts enguany també hi han pogut participar. 

Més info: FOTOS: La 33a edició de les Milles de Cerdanyola

Les Milles de Cerdanyola també han comptat amb les típiques curses de 5k i 10k en categoria d’adults. Els cerdanyolencs Fernando Ruiz (17:04) i Laura Domínguez (19:26), en categoria absoluta de femení i masculí, n'han estat els guanyadors de la cursa més curta. Els dos participants ja havien provat sort en altres edicions de les Milles. Així i tot, Fernando ja acumula dues victòries en les Milles de 5k. A Laura, que havia quedat en segona posició dos anys enrera, "aquest any, li ha donat impuls per guanyar la gran animació de la gent durant tota la carrera". 

La segona posició en categoria masculina ha estat per Jordi Llinares amb un temps de 17:23 minuts. El bronze se l'ha emportat Guillem Rodríguez Ferrer (17:35). Pel que fa a la classificació femenina, Aroa Berenguel (19:38) ha quedat en segona posició, i en tercer lloc, Shania López, amb un temps de 20:28. 

En la cursa de 10k masculina, ha triomfat el santcugatenc Josep Díaz, que s'estrenava en les Milles i que ha fet un temps de 33:30 minuts. Amb 9 segons de diferència arribava a la meta Albert Dausà, seguit de Álex Núñez (33:47), en tercer lloc. 

 

En la categoria de 10k femení, Laura Gómez, de Barberà del Vallès, n'ha estat la gran triomfadora per segon any consecutiu. "Quan vinc a Cerdanyola és com si fos casa meva i sempre intento estar a l'altura", explica la guanyadora. Mireia Pons, amb un temps de 38:03 s'ha emportat la plata, i el tercer lloc ha estat per Alexandra Guada (39:43). 

Les Milles de Cerdanyola se superen any rere any 

Així doncs, un any més, el club Cerdanyola Atletisme i Triatló i l’Ajuntament de Cerdanyola han organitzat la 33a edició de les Milles de Cerdanyola. Rafa Meléndez, membre del club i organitzador de les Milles, explica que "en aquesta edició, la resposta ha estat brutal". S'havien inscrit en la cursa gairebé 400 nens, el doble que l'any passat, i en total, 1.087 inscrits, 92 més que l'edició de l'any 2018. 

Tot i els canvis de circuit realitzats pel club han funcionat. Les curses infantils han passat a ser participatives, i el recorregut en lloc de passar per Sant Ramon, s'ha dirigit en direcció a Sant Iscle. "El nostre projecte es basa amb els nens, al final s'ha demostrat que la participació és el que és més important; això de fer pòdium està molt bé, però que els nens vulguin participar per passar-ho bé és fantàstic", afirma Meléndez. 

A les Milles de Cerdanyola cada any ha anat creixent la participació. "La gent sap que aquesta és una activitat familiar i de poble", diu Rafa Meléndez. "També hi ha molts inscrits de fora de la ciutat, i això és genial perquè Cerdanyola s'està venent com a ciutat de l'esport infantil". 

 Les curses infantils han tingut un èxit de participació en les Milles 2019